Hulp bij het vinden van je maat

Alles over werkkleding > Hulp bij het vinden van je maat

Heb je ook wel eens moeite met het vinden van de juiste kledingmaat? Door middel van een aantal stappen zal duidelijk worden hoe je de juiste kledingmaat bepaald.

Benodigde materialen:

  • Meetlint
  • Boek

Stap 1: Het opmeten van de lichaamslengte.

Ga met je hakken, billen en hoofd tegen de muur aan staan en leg een boek plat op je hoofd. Meet vervolgens de afstand tussen de onderkant van het boek en doe vloer.

Let op: draag geen hoofddeksels of schoenen.

Stap 2: Het opmeten van de binnenbeenlengte.

Zet je voeten c.a 15 centimeter uit elkaar en ga tegen de muur staan. Pak vervolgens een boek en schuif deze tussen je benen omhoog tot aan je kruis. Meet de afstand tussen de onderkant van het boek en de vloer.

Stap 3: Het opmeten van de borstomtrek.

Pak een meetlint en plaats deze rondom de borst ter hoogte van de tepels. Trek het lint aan maar niet te strak. Zorg dat er altijd nog een vinger tussen kan. Lees vervolgens de afstand in centimeters af.

Stap 4: Het opmeten van de tailleomtrek.

Pak een meetlint en plaats deze rondom je taille ter hoogte van je navel. Trek het meetlint aan maar niet te strak. Zorg dat er nog een vinger tussen het meetlint en je lichaam kan. Lees de afstand in centimeters af.

Stap 5: Het meten van de heupomtrek

Pak een meetlint en plaats deze rondom je heup, net boven je billen. Trek het meetlint aan maar niet te strak. Meet de afstand af in centimeters.

Nu je de lengtes van je lichaam hebt opgemeten kun je deze lengtes gebruiken bij het bepalen van de juiste maat met behulp van de maattabellen die staan aangegeven op de productpagina’s.

Mocht je er toch niet uitkomen. Onze klantenservice medewerkers helpen je graag verder via klantenservice@proforto.nl of via het telefoonnummer: 024 711 33 46

Terug naar hoofdpagina

Heb je de juiste maat?

Nu je de juiste kledingmaat hebt bepaald kun je deze terug vinden in de maattabellen op de productpagina’s op de Proforto website. Ben je er toch niet uitgekomen? Neem dan even contact op met de klantenservice via klantenservice@proforto.nl of via het telefoonnummer: 024 711 33 46.