WERKKLEDING PER SEIZOEN

Alles over werkkleding > Werkkleding per seizoen

Wanneer je buiten werkt is het van groot belang dat je werkkleding aangepast is op de seizoenen. Zomer of winter: het werk moet toch gedaan worden. Maar dan wel onder de beste omstandigheden.

Tijdens de kou

Buiten werken in de kou is prima te doen, mits je over de juiste kleding beschikt. Goede werkkleding maakt het werken in de kou draaglijk, zelfs bij erg lage temperaturen. Warme werkkleding, zoals een werkjas of werkbroek, is nodig om onderkoeling te voorkomen en draagt bij aan een goede gezondheid. Natuurlijk doet dit niks af aan de kwaliteit van de kleding. Het is een extra bescherming.

Bedrijfskleding voor in de kou

Tijdens de warmere dagen

Elk seizoen vraagt om werkkleding met andere eigenschappen. In het voorjaar en vooral in de warme zomer is ademende, luchtige werkkleding een must. Katoen, linnen en cool wool dragen licht en zijn ademend. Bovendien houden ze zweetluchtjes tegen. Ook zijde is een uitstekende keuze in de zomer, omdat het zich aanpast aan de omgevingstemperaturen. In de zomer draagt het heerlijk licht en luchtig, in de winter houdt het de warmte vast. Denk bij warme dagen ook goed aan je werkschoenen: een platte of bescheiden hak zorgt er voor dat je het werken in warme omstandigheden beter volhoudt.

Bedrijfskleding voor warme dagen

Werkjassen bij slecht weer

De werkjas is het allerbelangrijkste kledingstuk wanneer je onder alle weersomstandigheden werkt. Een goede werkjas beschermt je niet alleen tegen kou, maar ook tegen wind en regen en heeft antistatische eigenschappen. Bovendien heeft een werkjas vaak goede reflectie, waardoor je voor anderen beter zichtbaar bent. Zo draagt jouw werkjas op alle fronten bij aan jouw veiligheid. In de winter houden een goede werkjas je lekker warm doordat de stof ademt. Dit voorkomt dat je klam wordt.

Bedrijfskleding voor tijdens regen en slecht weer

Overall

Denk je aan werkkleding, dan denk je aan de overall. Praktisch, sterk en echte allrounder: voor veel beroepen is de overall onmisbaar: van monteurs tot verhuizers, van agrariërs tot schilders. Een overall beschermt tegen vuil, stof, spaanders, olie, vloeistoffen, bacteriën, kou, hitte en ook vonken. Wist je dat de overall al in 1917 uitgevonden is? Toen nog voor piloten, nu voor iedereen die veilig wil werken. Het basisontwerp van de overall is in die 100 jaar niet veel veranderd, het materiaal wel. Slijtvaste cordura met extra kniebescherming en versteviging rond de zakken is voor een goede overall een must.

Lange en korte werkbroeken

Op de meeste dagen zul je kiezen voor een lange werkbroek. Maar dat plezier kan snel omslaan in een last als het buiten warm is. Die stevigheid en dikke stof beschermt je perfect, maar kan bij oplopende temperaturen minder comfortabel zijn. Een korte werkbroek is dan een goede keuze. Je profiteert dan wel van alle eigenschappen van een korte broek, maar ook van alle eigenschappen van je werkbroek.

Man in een korte werkbroek

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je welke werkkleding je in welk seizoen kunt dragen

Nu je weet welke werkkleding het beste past bij het seizoen kun je alle werkkleding bekijken. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!