PERSBERICHT

Online retailer in bedrijfskleding Proforto haalt miljoeneninvestering
op voor verdere groei. 


dinsdag 14 september 2021

De Nederlandse online retailer in bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen Proforto heeft een investering opgehaald om haar groeiplannen te realiseren. Het geld is afkomstig van het in Amsterdam gevestigde Nobel Capital Partners, een investeringsmaatschappij die zich richt op hands-on waardecreatie bij Nederlandse groeibedrijven. Daarnaast blijven de angel investors van de eerste jaren, waaronder Daniel Ropers, oud-CEO van bol.com, aan als aandeelhouders en adviseurs. Het investeringsbedrag is niet bekend gemaakt. 


Proforto is marktleider in Nederland en België in de online verkoop van bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Het e-commerce bedrijf is in 2014 opgericht en verkoopt via proforto.nl en proforto.be hoofdzakelijk aan MKB bedrijven en zzp’ers, maar ook steeds vaker aan grotere bedrijven. Proforto onderscheidt zich door haar klantgerichte service en brede assortiment van meer dan 130 merken, waaronder topmerken als Tricorp Workwear, Grisport en Snickers Workwear.

Proforto groeit hard. Naar eigen zeggen is het bedrijf de afgelopen jaren gegroeid met meer dan 50% per jaar. “Onze ambitie is om in heel Europa de grootste online retailer van bedrijfskleding en PBM te worden. We streven de komende jaren naar een omzet van €100 miljoen, dit is zeker haalbaar gezien de gigantische marktpotentie in Europa van €10 miljard”, zegt co-founder en CEO Rik Burgersdijk.

Met meer dan 1000 lokale verkopers is de markt enorm gefragmenteerd en daardoor onoverzichtelijk. Het bedrijf geeft aan een kans te zien om als “ketenregisseur” op te treden en de markt te consolideren door hun goede relaties met klanten en de vele reeds bestaande samenwerkingen in de waardeketen. Om die ambitie te realiseren was het bedrijf niet alleen op zoek naar kapitaal, maar ook naar een investeerder die hen kon helpen bij de verdere groei en professionalisering van het bedrijf. 


De funding komt van hands-on investeerder Nobel Capital Partners

Die investeerder heeft Proforto gevonden in Nobel Capital Partners, die zich richt op waardecreatie bij Nederlandse groeibedrijven door in te spelen op de kansen van veranderend consumentengedrag en technologische ontwikkelingen. “De markt voor bedrijfskleding, werkschoenen en PBM is traditioneel en kende voorheen geen online spelers. Proforto is in dit gat gesprongen en de afgelopen jaren uitgegroeid tot de e-commerce specialist en onbetwiste online marktleider. Op basis van een breed assortiment en persoonlijk advies met betrouwbare bezorging heeft Proforto snel een loyale klantenbase weten op te bouwen. Wij hebben er vertrouwen in dat Proforto die voorsprong de komende jaren verder zal gaan uitbouwen”, aldus Daniël van der Pluijm, partner bij Nobel Capital Partners.  


De investering wordt gebruikt voor verdere groei en professionalisatie

De investering in Proforto zal gebruikt worden om het bedrijf en de technische systemen verder te professionaliseren. “Het toetreden van een serieuze investeerder gaat voor ons hand in hand met verdere groei en een focus op het uitbouwen van onze winstgevendheid. De afgelopen jaren waren we voornamelijk gefocust op top-line groei, maar de komende jaren gaan we ons richten op winstgevende groei”, zegt co-founder en COO Jelle Gudden.

Mede dankzij de recente investering heeft Proforto ook een uitbreiding ontvangen van haar kredietfaciliteiten bij de Rabobank. “De Rabobank is al jaren de huisbankier van Proforto. Wij hebben het bedrijf kunnen helpen om te groeien van een start-up naar een scale-up. Het bedrijf heeft altijd netjes haar doelstellingen gehaald. Het is daarom logisch voor ons om Proforto ook in de volgende fase te helpen met het realiseren van haar groei ambities”, aldus Jos Willemsen, accountmanager Rabobank Groot Zakelijk. 


Over Proforto

Proforto is in 2014 opgericht en verkoopt bedrijfskleding, werkschoenen en PBM via proforto.nl en proforto.be hoofdzakelijk aan kleine bedrijven en zzp’ers, maar ook steeds vaker aan grotere bedrijven. Proforto heeft daarnaast een Reseller Platform dat de inkoop vergemakkelijkt voor bedrijfskleding dealers. De onderneming onderscheidt zich door haar klantgerichte service en brede assortiment van meer dan 130 merken, waaronder topmerken als Tricorp Workwear, Grisport en Snickers Workwear. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en distributie vindt plaats vanuit het warehouse in Elst (Gld). 


Over Nobel Capital Partners

Nobel Capital Partners is opgericht in 2012 en investeert in sterke merken en bedrijven met een duurzaam bestaansrecht. Nobel levert als aandeelhouder naast kapitaal ook actieve ondersteuning om haar portefeuillebedrijven naar een volgende fase te brengen. Nobel, dat werkt vanuit Amsterdam, speelt in op de kansen die ontstaan als gevolg van veranderend consumentengedrag en technologische ontwikkelingen. Nobel heeft belangen in verschillende bedrijven, waaronder Maître (een fabrikant van dagverse maaltijden), SKS (een groothandel in roestvast stalen leiding- en procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie), Provalliance (kappersketen met merken zoals Cosmo Hairstyling en Brainwash), (Leapp (omnichannel retailer voor refurbished Apple-apparatuur), Vitaminstore (omnichannel health specialist) en reisbedrijf Oad. 


Downloads

Via de onderstaande knop kun je bijbehorende fotobestanden downloaden. De mediapack wordt gedownload in een .zip bestand.