Werkschoen die lekker zit? Hier let je op.

Bij de aanschaf van werkschoenen komt het regelmatig voor dat men te snel kiest voor de uitstraling, het model of de prijs van een schoen. In de meeste gevallen loop je maar liefst 40 uur per week op je werkschoenen! Des te meer reden om te investeren in goede schoenen, zodat jij je prettiger voelt tijdens, maar óók na het werk!

Meten, meten, meten

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van de juiste werkschoenen is dat deze goed past. Is een werkschoen te groot? Dan gaan je voeten schuiven in de schoen. Zijn de werkschoenen te klein, dan gaan ze knellen. Pijn is het resultaat - en dat moeten we niet willen. Sterker nog, het langdurig dragen van te groot of te klein schoeisel kan leiden tot (permanente) blessures en vermoeidheid.

Dus; meet je voeten op met een meetlint en raadpleeg de maattabel die je op de Proforto productpagina’s vindt. Zo weet je zeker dat je de juiste maat schoenen koopt. De maattabellen verschillen per merk. Bekijk dus per product pagina de maattabel zodat jij er zeker van bent dat je de juiste maat hebt.

Tip: sommige schoenenmerken en -modellen worden in meerdere wijdtematen gemaakt. Als je brede voeten, of een hoge wreef hebt, dan kun je naar een bredere schoen overstappen. Raadpleeg ook hiervoor de maattabel op de Proforto productpagina.

Nare geurtjes? Verleden tijd met de juiste maat en voering

De juiste schoenmaat zorgt er voor dat je voeten zo min mogelijk schuiven in de schoen. Dit voorkomt onnodig opwarmen van je voeten, waardoor minder kans op zweetvoeten en vieze geurtjes.

Veel werkschoenen zijn uitgerust met een Cambrelle voering. Dit materiaal is vochtabsorberend en ademend, waardoor de voeten droog en fris blijven. Zelfs na een lange werkdag. Als klap op de vuurpijl is een Cambrelle voering geurvretend: nare luchtjes uit je schoenen zullen dus tot een minimum beperkt blijven.

Let extra op de maat en voering bij de aanschaf van je schoenen, dan blijven de nare geurtjes tot een minimum beperkt.

Geen goede werkschoen zonder goede werksok!

Goede sokken dragen bij aan een gezond klimaat in de schoen: sokken zorgen er voor dat voeten warm blijven als het koud is, en dat ze koel blijven als het buiten warm is. Randvoorwaarde is wel dat je de juiste sok voor de juiste weersomstandigheid hebt. Kijk dus goed naar het garen van een sok: Merino wollen sokken geven altijd de juiste temperatuur.

Sommige sokken hebben anti-bacteriële garen ingebreidt, dit zorgt ervoor dat schimmels minder kans hebben zich bij je voet te nestelen en voor vieze geurtjes zorgen. Samen met een Cambrelle voering (lees hierboven) een gouden combinatie dus.

De moraal van dit verhaal: de combinatie van de juiste maat, materiaal én sokken zorgt voor een optimale werkervaring met jouw werkschoenen!

Persoonlijk advies?
We helpen je graag

Alle antwoorden vind je in onze klantenservice.

Ook persoonlijk

WhatsApp met ons via +31 (0) 6 198 972 05
Mailen kan direct naar klantenservice@proforto.nl