Kosten werkkleding

Alles over werkkleding > Kosten werkkleding

Werkkleding is er in ieder budget en voor ieder beroep. Het houdt je werknemers veilig en gezond én het vergroot het werkplezier. Dat zie je terug in het eindresultaat.

Is werkkleding aftrekbaar van de belasting?

Werkkleding is aftrekbaar voor de belasting als het voldoet aan de volgende regels:

  • je draagt het in het kader van de onderneming (dus je draagt het op je werk)
  • het heeft de uiterlijke kenmerken van werkkleding (werkjas, overall)

Bij werkkleding waarbij het accent op uitstraling en herkenbaarheid gelden er aanvullende regels. Jij kunt wel vinden dat een polo bedrijfskleding is, maar een polo kun je ook prima dragen in je vrije tijd. Daarom heeft de belastingdienst bepaald dat er een beeldmerk van tenminste 70cm2 op de kleding aanwezig moet zijn. Uiteraard moet het beeldmerk, bijvoorbeeld je logo, verwijzen naar je bedrijf.

Werkgever of werknemer: wie betaalt de werkkleding?

Werkkleding is kleding die je nodig hebt voor je werk. In je vrije tijd heb je er normaal gesproken weinig aan, want daar is het niet geschikt voor. Dat betekent dat de kosten voor de werkkleding voor rekening van de werkgever zijn. Veel werkgevers hebben regels voor werkkleding. Zo kun je van je werknemers vragen dat ze de werkkleding niet dragen tijdens klussen aan hun huis of auto. Daar slijt de kleding sneller van. Sommige werkgevers nemen dit zelfs op in de arbeidsovereenkomst.

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je alles over de kosten van werkkleding

Wij hopen je genoeg geinformeerd te hebben over de kosten van bedrijfskleding. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!