Mondkapjes

Heb jij nog geen mondkapjes? Bij Proforto hebben we een ruim assortiment (herbruikbare) mondkapjes en mondmaskers. Bescherm jezelf en anderen met het dragen van mondkapjes. Het blijft i.v.m. Covid-19 belangrijk om je handen grondig te blijven wassen. Bekijk ons assortiment met onder andere handgels en nog meer beschermingsmiddelen tegen besmetting.

Lees meer
6 resultaten
 • Gratis verzending vanaf €70,-€84,70
  Gratis verzending vanaf €70,-€84,70
  Gratis verzending <span class="whitespace-nowrap"> vanaf <span class="hide-when-incl">€70,-</span><span class="hide-when-excl">€84,70</span></span>

  Bij bestellingen vanaf €70,-€84,70 profiteer je altijd van gratis verzending. Bij bestellingen onder de €70,-€84,70 betaal je €6,95€8,41 verzendkosten.

 • Gratis retourneren
  Gratis retourneren
  Gratis retourneren

  Terugsturen is bij ons gratis en werkt heel simpel. Je kunt jouw bestelling gratis retourneren binnen 100 dagen.

 • Snelle levering
  Snelle levering
  Snelle levering

  Bij Proforto doen we er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk af te leveren. Voor onze populaire producten geldt: vóór 23u besteld, de volgende werkdag in huis!*

  * voor 23u besteld, morgen in huis geldt alleen op werkdagen

 • Achteraf betalen
  Achteraf betalen
  Achteraf betalen

  Bij Proforto is het mogelijk om achteraf te betalen. Hiervoor werken wij samen met onze betaalpartner Billink. Tijdens het afrekenproces kies je voor de betaalmethode 'Achteraf betalen'.

Mondkapjes bestellen bij Proforto

Heb jij geen zin om deur uit te gaan om mondkapjes te kopen? Maak je niet druk. Bij Proforto gaat mondkapjes kopen erg gemakkelijk en snel. Voor de meeste mondkapjes geldt: voor 23:00u besteld, is morgen in huis! Heb jij meerdere mondkapjes nodig? Indien de verpakking na de levering nog niet is geopend kunnen de producten geretourneerd worden.

Soorten Mondkapjes

Proforto verkoopt zowel medische mondkapjes als niet-medische mondkapjes.

Chirurgische mondmaskers

Chirurgische mondmaskers beschermen de patiënt en de omgeving tegen besmetting via onder andere speeksel en spatten. Chirurgische mondmaskers worden ook weer in drie typen onderverdeeld: Type I, Type II en Type IIR.

 • Type II masker: Voor gebruik door medewerkers in gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.
 • Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Deze type maskers zijn bedoeld voor medisch gebruik, maar niet voor in het ziekenhuis. Dit type masker beschermt de omgeving, en met een FFP2 masker beschermt u uzelf. Dit zijn chirurgische mondneusmaskers, geschikt voor medisch gebruik en daarom niet geschikt als een ademhalingsbeschermingsmasker. Dit type maskers zijn volgens het RIVM voor algemene zorghandelingen bedoeld in bijvoorbeeld huisartsenpraktijken, verpleegkundigen, fysiotherapeuten etc.
 • FFP2 masker

  Een FFP2 -masker beschermt de zorgmedewerker. Een FFP2 masker voldoet voor alle eerstelijns hulpverleners in de gezondheidszorg. FFP2 maskers sluiten weer beter aan bij het gezicht en ademen daardoor ook iets minder makkelijk dan een chirurgisch mondmasker.

  FFP3 masker

  Een FFP3 masker is het masker dat het beste filtert. Deze klasse biedt de hoogste bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. Als je opzoek bent naar het beste beschermende masker dan kunt u het beste een FFP3 masker kopen. Wanneer u deze goed draagt, is de kans op besmetting met dit masker het kleinst.

  KN95 hygiëne mondmaskers

  KN95 hygiëne mondmaskers hebben een vergelijkbare bescherming met de Europese FFP2 mondmaskers. Voor de overeenkomsten en verschillen tussen deze 2 verschillende types mondmaskers, klik hier.

  Medische mondmaskers

  Medische mondmaskers, zoals een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. De primaire functie van deze mondmaskers is het beschermen van de drager.