Retourneren

Bij Proforto kun je een product binnen 100 dagen na ontvangst gratis retourneren. Hier vind je antwoord op al je vragen rondom de voorwaarden en vraag je gemakkelijk een ruil of retour aan.

Retour aanmelden

Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Bij Proforto kun je een product binnen 100 dagen na ontvangst gratis retourneren. Een retour meld je gemakkelijk aan via onze retourpagina. Volg de instructies op de pagina of volg de stappen via het bijgestuurde retourformulier. Verpak je retour in een stevige doos of in de verzendzak en lever jouw retour in bij een UPS punt bij jou in de buurt met de vermelding: 'Retourzending voor Proforto'. Je ontvangt géén retourlabel.

Let op: verpak het product altijd in een extra verpakking. Plak het retourlabel dus niet direct op de productverpakking.

Hoe meld ik mijn retour online aan?

Een retour meld je gemakkelijk aan via onze retourpagina. Volg de instructies op de pagina of volg de stappen via het bijgestuurde retourformulier. Verpak je retour in een stevige doos of in de verzendzak en lever jouw retour in bij een UPS punt bij jou in de buurt met de vermelding: 'Retourzending voor Proforto'. Je ontvangt géén retourlabel.

Hoe verzend ik mijn retour?

Nadat je de retourzending hebt aangemeld op retour.proforto.be kun je jouw pakket versturen. Stop het product terug in de originele verpakking samen met de pakbon het het retourformulier. Plak het retourlabel op de buitenkant van het pakketje.

Geen retourlabel ontvangen? Maar dan gebruik van de link tijdens het aanmeld proces om het retourlabel te downloaden.

Waar kan ik mijn retour naartoe sturen?

Als je de retourzending hebt aangemeld op retour.proforto.be kun je jouw bestelling retourneren. Dit kun je doen naar ons antwoordnummer:

Proforto t.a.v Retouren
Antwoordnummer 141
6660 VB Elst (GLD)

Let op: zonder aanmelding van de retour kunnen wij deze niet verwerken.

Nadat je de retourzending hebt aangemeld op retour.proforto.be kun je jouw retour verpakken in een stevige doos of in de verzendzak en lever jouw retour in bij een UPS punt bij jou in de buurt met de vermelding: 'Retourzending voor Proforto'. Je ontvangt géén retourlabel.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Bij Proforto hanteren we een retourtermijn van 100 dagen. Je mag de producten thuis voelen, passen en bekijken zoals in een fysieke winkel, maar retourneer en verpak ze vervolgens netjes zoals je ze hebt ontvangen. De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing:

 • De producten zijn niet bedrukt of geborduurd;
 • De producten zijn in originele staat en verpakking inclusief aangehechte kaartjes;
 • Hygiëne artikelen zoals ondergoed waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden;
 • Retourneren is gratis als je gebruik maakt van ons verzendlabel. Mocht je de producten op eigen initiatief willen terugsturen is dit voor eigen rekening. Verstuur je retour naar: Proforto t.a.v. Retouren, Platinaweg 13, 6662 PR Elst (GE), Nederland.

Heb je een bestelling via Bol.com geplaatst? Doorloop dan het retourproces op Bol.com.

Kan ik mijn retour nog wijzigen of annuleren?

Retour aangemeld maar wil je de producten toch houden? Je hoeft dan niets te doen! Als je retourzending niet door ons magazijn wordt ontvangen, dan wordt je retour vanzelf afgemeld. Wil je iets wijzigen aan je retourzending? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Wat is mijn retourstatus?

Je kunt de status van jouw retour checken via de Track & Trace van jouw retourzending. Na ontvangst in ons warehouse, wordt jouw retour binnen 5 werkdagen verwerkt. Hier ontvang je een mail over.

Na verwerking van de retourzending, ontvang je de terugbetaling binnen 5 werkdagen terug op dezelfde manier als de betaling is gedaan.

Ik heb een bestelling geplaatst via Bol.com. Hoe kan ik deze retourneren?

Heb je een bestelling via Bol.com geplaatst? Doorloop dan het retourproces op Bol.com.


Ruilen

Kan ik mijn bestelling ruilen?

Ruilen is helaas niet mogelijk. De snelste manier is om het ontvangen product retour te sturen en bestel online alvast het gewenste product.

Na verwerking van de retourzending, ontvang je de terugbetaling binnen 5 werkdagen terug op dezelfde manier als de betaling is gedaan.


Terugbetalen

Wanneer kan ik de terugbetaling van mijn retour verwachten?

Nadat wij je retourzending hebben ontvangen en deze akkoord bevonden is betalen wij je binnen één werkdag terug met dezelfde betaalmethode die je tijdens het plaatsen van de bestelling hebt gebruikt.

Heb je voor achteraf betalen gekozen? Dan wordt de terugbetaling verrekend met de nog openstaande factuur. Hier ontvang je een aparte mail over.

Het bedrag van mijn terugbetaling klopt niet. Wat nu?

Komt het orderbedrag na verrekening onder de

 • Bij bestellingen onder de €70,-€84,70? Dan verrekenen wij de verzendkosten met het terugbetalen bedrag.

  Is dit niet van toepassing op jouw bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Heb je nog vragen?

  Antwoord op je vraag niet gevonden in ons help center? Onze specialisten helpen je graag verder! Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 22:00, vrijdag van 09:00 tot 17.30 en op zaterdag van 10:00 tot 17:00. Op zondag zijn wij gesloten.

  Chat met ons

  Antwoord binnen één minuut

  Start chat >

  WhatsApp met ons

  Antwoord binnen één minuut

  Start WhatsApp >

  Stuur een mail

  Antwoord binnen twee werkdagen

  Stuur mail >
  Of bel ons op 03 303 78 28. Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17.30.