Persoonlijke bescherming

 • Gratis verzending vanaf €70,-€84,70
  Gratis verzending vanaf €70,-€84,70

  Bij bestellingen vanaf €70,-€84,70 profiteer je altijd van gratis verzending. Bij bestellingen onder de €70,-€84,70 betaal je €6,95€8,41 verzendkosten.

 • Gratis retourneren
  Gratis retourneren

  Terugsturen is bij ons gratis en werkt heel simpel. Je kunt jouw bestelling gratis retourneren binnen 100 dagen.

 • Grootste assortiment
  Grootste assortiment

  Proforto is met 100+ merken de grootste leverancier van werkkleding en werkschoenen.

 • Snelle levering
  Snelle levering

  Bij Proforto doen we er alles aan om jouw bestelling zo snel mogelijk af te leveren. Voor onze populaire producten geldt: vóór 23u besteld, de volgende werkdag in huis!

 • Achteraf betalen
  Achteraf betalen

  Bij Proforto is het mogelijk om achteraf te betalen. Hiervoor werken wij samen met onze betaalpartner Billink. Tijdens het afrekenproces kies je voor de betaalmethode 'Achteraf betalen'.

 • Logo bedrukken of borduren
  Logo bedrukken of borduren

  Je configureert de bedruk- of borduuropties direct vanaf de productpagina, vlak voordat je het product aan je winkelmandje toevoegt. De bedrukspecialisten van Proforto kunnen het grootste deel van het assortiment bedrijfskleding voor je bedrukken.

  Door het bedrukken van je logo, bedrijfsnaam, slogan, telefoonnummer of website op je bedrijfskleding loopt je personeel er verzorgd en uniform bij. Daarnaast zorgt het voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling.

PBM online kopen bij Proforto

In het assortiment van Proforto zijn verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen (ook wel PBM) te vinden, die vallen onder drie verschillende categorieën, die hieronder nog uitgelegd zullen worden. Het bekendste merk in Persoonlijke Beschermingsmiddelen dat wij in ons assortiment voeren is 3M. Wij verkopen verschillende typen ademhalingsbescherming, gehoorbescherming, oog & gelaatsbescherming, werkhandschoenen en hoofdbescherming.

> Ademhalingsbescherming biedt bescherming tegen gevaarlijke stoffen in de lucht.
> Gehoorbescherming voorkomt lawaaislechthorendheid en lawaaidoofheid.
> Oogbescherming, zoals veiligheidsbrillen, beschermt werknemers tegen splinters, spatten en/of straling.
> Gelaatsbescherming biedt bescherming van het gehele gezicht tegen splinters, spatten en/of straling.
> Handbescherming (werkhandschoenen), beschermen tegen splinters, scherpe randen, gevaarlijke stoffen en snijden.
> Hoofdbescherming – denk aan veiligheidshelmen – beschermen tegen stoten en vallende voorwerpen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen 

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onder te verdelen in drie categorieën.

Categorie 1: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen lage risico's.

Dit zijn middelen die zonder enige deskundigheid en zonder hulpmiddelen bescherming bieden. Bij falen van de bescherming door deze middelen kan een gering en oppervlakkig letsel optreden. Beschermingsmiddelen in deze categorie vallen hebben een CE zelfcertificering. Voorbeelden van persoonlijke beschermingsmiddelen uit deze risicoklasse zijn een zonnebril, regenkledij en eenvoudige tuinhandschoenen.

 

Categorie 2: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen middelhoge risico's.

Dit zijn middelen die niet onder de eerste risicoklasse vallen en waarbij de fabrikant ervoor moet zorgen dat de middelen voldoen aan bepalingen volgens de EG-richtlijn 89/686/EEG. Beschermingsmiddelen die in deze categorie vallen zijn gecertificeerd door een bevoegde organisatie. De meeste persoonlijke beschermingsmiddelen vallen onder deze categorie. Voorbeelden zijn een veiligheidsbril en veiligheidshelm.

 

Categorie 3: persoonlijke beschermingsmiddelen tegen hoge risico's.

Dit zijn complexe middelen waaraan naast de gestelde voorwaarden uit de tweede klasse extra eisen worden gesteld, zoals dat het geproduceerd moeten zijn onder een door de EG erkend kwaliteitsborgingssysteem (quality assurance). Beschermingsmiddelen die in deze categorie vallen zijn gecertificeerd door een bevoegde organisatie en moeten verplicht onderhouden worden. Tevens is een opleiding hiervoor verplicht. Tot deze categorie behoren uitsluitend:

> Ademhalingsbeschermingsapparatuur met filters tegen vaste en vloeibare aërosolen en tegen irriterende, gevaarlijke, giftige of radiotoxische gassen;

> Ademhalingsapparatuur die de buitenlucht volledig afsluit;

> Middelen die tijdelijke bescherming kunnen bieden tegen letsels door chemische factoren of tegen ioniserende stralingen;

> Uitrusting voor werkzaamheden in omgevingen met effecten die lijken op die van een temperatuur van 100 °C of hoger;

> Uitrusting voor werkzaamheden in omgevingen met effecten die lijken op die van een temperatuur van -50 °C of lager;

> Middelen die bescherming bieden bij vallen van bepaalde hoogten zoals een harnasgordel;

> Beschermingsmiddelen tegen elektriciteitsrisico's bij werken bij gevaarlijke spanningen of die isoleren bij hoogspanning.

Het grootste deel van de PBM in ons assortiment vallen onder de tweede categorie, maar in ons assortiment vind je ook een aantal PBM die onder de eerste en derde categorie vallen.

Vragen over persoonlijke bescherming?

Wil je graag advies over PBM of heb je nog andere vragen over het bestellen van persoonlijke beschermingsmiddelen bij Proforto? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice via 024-7113346, of je kunt mailen naar klantenservice@proforto.nl. Wil je graag persoonlijke beschermingsmiddelen kopen voor alle werknemers? Bij onze klantenservice kun je ook terecht met al jouw vragen over het aanvragen van offertes. Een offerte aanvragen kan ook via de productpagina.