chat

Brandvertragende Kledij

20220926 - Cashback (VERLENGD) (week 40)

77 resultaten

Filter

Pagina:
  1. 1/2
  2. 2
Prijzen zijn exclusief BTW.

77 resultaten

Filter

Pagina:
  1. 1/2
  2. 2

Vlamvertragende kledij online kopen bij Proforto

Vlamvertragende kledij wordt vooral gebruikt door lassers, offshore werknemers en mensen die andere beroepen uitoefenen waarbij men in aanraking komt met hitte, vonken, vlammen of elektrostatische lading. Brandvertragende werkkledij is ontworpen om te verstijven en/of verassen en niet te smelten of verder te branden zodat de vakman beschermd is tegen hitte en vlammen. Hieronder vind je de verschillende veiligheidsnormen waar brandwerende of antistatische kledij aan moet voldoen. Als lasser heb je bijvoorbeeld kledij nodig die aan de ISO 11611 (voorheen EN 470) norm voldoet.


Veiligheidsnormen

ISO 11611> - Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden. Veiligheidskledij die beschermt tegen minimaal 15 spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling in twee klassen. De navlamtijd en nagloei moet minder dan 2 seconden zijn, zodat er geen gatvorming ontstaat, het materiaal niet gaat smelten en het materiaal niet scheurt. Was voorheen: EN 470.


ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen. Deze norm is van toepassing op beschermende kledij voor werknemers die incidenteel worden blootgesteld aan hitte en vuur, uitgezonderd kledij voor brandweer en lassers. Kledij die aan deze norm voldoet biedt de drager bescherming tegen kleine vlammen, convectieve warmte, stralingswarmte, gesmolten ijzer of gesmolten aluminium. Was voorheen: EN 531.


ISO 14116 - Kledij met beperkte vlamverspreiding. Deze kledij is gemaakt van vlamvertragende materialen. Dat wil zeggen dat het materiaal (als het in contact komt met vlammen) maar in beperkte mate verder zal branden. Bij verwijdering van de vlam zal het materiaal doven.


EN IEC 61482 - Bescherming tegen thermische gevaren van elektrische vlamboog. Een elektrische vlamboog is als een bliksem die toeslaat in een elektrische installatie als gevolg van een storing (bijvoorbeeld een kortsluiting).


EN 1149 - Bescherming tegen elektrostatische oplading (explosie en brand). Materialen die aan deze norm voldoen voorkomen het opbouwen van statische lading en daarmee het optreden van spontane ontladingen die in een explosiegevaarlijke omgeving grote risico’s voor de drager tot gevolg hebben. Draag altijd elektrisch geleidend schoeisel of voorzie op andere wijze in aarding en zorg tevens voor voldoende huidcontact. Gebruik deze antistatische kledij niet in een met zuurstof verrijkte omgeving zonder toestemming van uw veiligheidsdeskundige. Deze norm is niet van toepassing voor bescherming tegen hoogspanning.


Brandvertragende kledij bij Proforto bestellen

In het assortiment van Proforto vind je allerlei artikelen die brandvertragend gemaakt zijn, zowel overkledij (overalls, werkbroeken, werkjassen) als onderkledij (shirts) in verschillende bekende merken. Heb je een vraag of opmerking voordat je vlamvertragende kledij gaat kopen? Dan staat de klantenservice van Proforto je graag te woord. Onze klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 - 22:00 uur op 03 303 78 28. Wil je graag vlamvertragende kledij met jouw logo laten bedrukken? Bij ons is het mogelijk om je kledij te laten bedrukken of borduren.