chat

Werkschoenen


Welke werkschoenen voor welke job?

Benieuwd welke werkschoen je het beste voor jouw werk kunt gebruiken? De onderstaande tabel geeft een indicatie welke veiligheidsnormeringen geschikt zijn voor specifieke sectoren. Informeer altijd bij je werkgever naar de geadviseerde veiligheidsnormering om er zeker van te zijn dat jij de juiste beveiliging hebt. Klik in de tabel op een vinkje om de geschikte werkschoenen direct te bekijken.

  Veiligheidsnormering

Geschikt voor soort werkveld

OB O1 O2 O3

SB

S1

S1P

S2

S3

S4

S5

Argarisch
Landbouw, veeteelt, groenvoorziening, bosbouw, boer

             

Automotive
Schadeherstel, autospuiterij, garage

   
   

Bouw
Bouwvakker, timmerman, loodgieter 

     
       
 

Chemische Industrie 
Laborant, proces engineer, chemische fabriek

   
 

Electronica
Telefonie, elektricien, data center, onderhoudsmonteur, hardware designer

       

Farmaceutische Industrie
Laboratorium, productie

Logistiek
Magazijn, chauffeur, grafisch, transport

       

Metaal
Lasser of metaalbewerker

               
 
Security & service
Beveiliging, marechaussee, vliegveld, coördinator, opzichter
   

Voedselindustrie
Zuivelfabrieken, slachthuizen, bakkerijen, pluimvee, visserij

Ziekenhuis & verzorging
Dokters, verpleegkundigen, thuiszorg
Horeca
Keuken, bediening, kantine, chef

Kiezen voor een laag of een hoog model?

Lage en hoge werkschoenen hebben beiden hun voor- en nadelen:


Laag model: Zeer geschikt voor medewerkers die veel moeten knielen. Minder geschikt voor bouwplaatsmedewerkers, wel voor UTA-personeel.

  • Voordelen: De voet is goed te bewegen in de schoen en zit geheel aangesloten.
  • Nadelen: De achillespees is minder goed beschermd.

Hoog model: Zeer geschikt voor medewerkers die op een bouwplaats werkzaam zijn en/of veel moeten klimmen.

  • Voordelen: De schoenen geven voldoende steun en beschermen de achillespees.
  • Nadelen: De schoen is stevig, waardoor de voet minder makkelijk te bewegen is.

De beste kwaliteit werkschoenen online kopen!

Op zoek naar veilige en beschermende werkschoenen? Doordat wij als Proforto.be het grootste assortiment in werkschoenen aanbieden, kun jij altijd slagen! In ons assortiment vind je veiligheidsschoenen, werklaarzen, veiligheidsklompen en accessoires voor jouw werkschoenen. Hieronder vallen werkschoenen voor dames, heren en unisex modellen. Ook vind je bij Proforto een groot assortiment: Werkschoenen dames, Werkschoenen heren, Werklaarzen heren, Werklaarzen dames, Werkschoenen sneakers, Werksokken en Werksokken heren


Werkschoenen

De werkschoenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, modellen, met allerlei eigenschappen en van een groot aantal merken zoals Bata, Grisport, Redbrick en Safety Jogger. Zo verkopen wij bijvoorbeeld witte werkschoenen, veiligheidsschoenen met een stalen neus, sportieve modellen, nette modellen, anti-slip werkschoenen, waterdichte werkschoenen en lichtgewicht werkschoenen. Deze zijn er in allerlei verschillende modellen zoals instappers, sneakers en lage en hoge modellen. Bekijk ook eens de: Gevavi werkschoenen, Puma werkschoenen, Emma werkschoenen en Atlas werkschoenen.


Door de maatinformatie die op elke productpagina te vinden is kun je eenvoudig kijken welke werkschoen voor jouw geschikt is. Mocht je toch niet tevreden zijn over het model? Geen probleem! Dan kun je de werkschoenen gratis retourneren.

Vragen over onze werkschoenen?

Nog een tip met betrekking tot het onderhoud: Natte werkschoenen mogen niet bij de verwarming worden gedroogd: daardoor gaat het leer barsten. Versleten werkschoenen en werkschoenen die met giftige stoffen in aanraking zijn geweest moeten worden vervangen.

Wil je graag werkschoenen kopen maar liever iemand spreken voordat je gaat bestellen, bijvoorbeeld voor advies? Dan staat de klantenservice van Proforto.be je graag te woord. Ze helpen je met je vragen of met het bestellen van werkschoenen via onze webshop. Onze klantenservice is te bereiken op werkdagen tussen 9:00 - 22:00 uur op 024-7113346.

Ontdek ons assortiment


Werkschoenen advies?
Bekijk de adviespagina