WELKE WERKKLEDING PAST BIJ MIJN BEROEP?

Alles over werkkleding > Beroep

We hebben de meest voorkomende beroepen die werkkleding gebruiken voor je op een rijtje gezet mét tips voor het maken van de beste keuze.

Werkkleding in de bouw

Zorgkleding

Zorgkleding en zorgschoenen hebben één extra belangrijke eigenschap: het moet heel goed te reinigen zijn. Kies daarom altijd voor een zorgmerk van hoogwaardige kwaliteit. Materialen als katoen, nylon, polyester, elasthan en leer zijn een slimme keuze. Goed en snel schoon te maken en comfortabel om te dragen.

Werkkleding in de bouw

Werkkleding bouw

Dat werkkleding voor de bouw moet voldoen aan alle normen staat buiten kijf. Maar een lekker zittend kledingstuk voor de harde werkers op de bouwplaats is net zo goed belangrijk. Je trui moet niet opkruipen als je naar boven moet reiken. Tijdens het bukken heb je geen zin in een blote rug. Kleine problemen? Niet als je er dag in dag uit tegenaan loopt op je werk. Timmerlieden, metselaars, stratenmakers, tegelzetters en steigerbouwers: met de juiste werkkleding kunnen ze hun vak goed en veilig uitoefenen en zien ze er representatief uit.

Werkkleding in de bouw

Horecakleding

Gastvrij, keurig verzorgd, snel te reinigen en comfortabel: horecakleding moet aan nogal wat eisen voldoen. Van bediening tot de grootkeuken: je wilt dat jouw personeel er eigentijds en hygiënisch bijloopt. Let daarnaast ook goed op draagcomfort en wasbaarheid.

Schilderskleding voor vrouwen

Werkkleding schilder

Een witte overall en klaar? Welnee, goede werkkleding voor een schilder gaat een stuk verder. Een goede overall is licht om te dragen en makkelijk om in te bewegen. Comfortabel, ademend en in elke kleur die je maar wilt.

Schilderskleding voor vrouwen

Werkkleding schoonheidsspecialist

De schoonheidsspecialist is afhankelijk van haar uiterlijk en uitstraling. De werkkleding van een schoonheidsspecialist moet dan ook onberispelijk zijn en toch lekker zitten. Niet altijd eenvoudig, want in het vak kom je met de nodige stoffen in aanraking, van kleurstoffen tot chemische middelen. Kies voor werkkleding die goed te reinigen is, in de wasmachine en door chemische reiniging. Het materiaal is beschermend en kookvast, want wat je niet in je kleding wilt hebben, wil je zeker niet op je huid hebben.

Terug naar hoofdpagina

De juiste werkkleding voor jouw beroep gevonden?

Nu je weet welke werkkleding bij jouw beroep past kun je een kijkje nemen bij jouw beroep. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!