WAAROM WERKKLEDING?

Alles over werkkleding > Waarom werkkleding? Daarom werkkleding!

Werkkleding maakt werken veiliger. Dat is de allerbelangrijkste reden om te kiezen voor werkkleding, ook als dit niet verplicht is in jouw branche. Investeren in veiligheid zorgt voor minder bedrijfsongevallen, minder verzuim en tevreden werknemers. Maar ook praktische oplossingen voor meer werkplezier en een verzorgde uitstraling spelen mee bij jouw keuze.

Drie goede redenen waarom werkkleding de investering waard is:

1. Veiligheid

De Arbo-wet is duidelijk: als werkgever ben je verplicht om te zorgen dat jouw werknemers hun werk veilig kunnen uitvoeren. Als zij daarvoor beschermingsmiddelen nodig hebben, dan lever je die. De EN ISO 13688 is daarbij leidend. Deze norm let op voldoende bescherming, comfort en ontwerp. Nieuw is dat er ook wordt gelet op veroudering. Dat zorgt ervoor dat werkgevers op tijd investeren in moderne, veilige kleding voor hun werknemers. Voor vuur en giftige stoffen gelden aanvullende normen. Check alle normen goed voor je overgaat tot aanschaf.

Veilige en reflecterende werkkleding
Professioneel ogende werkkleding

2. Functionaliteit

Een goede werkbroek, bodywarmer, overall of werkjas heeft veel slimme oplossingen. Die zie je op het eerste gezicht niet altijd, maar maken tijdens het werken een wereld van verschil. Een schroevendraaier handig opbergen in een vakje werkt sneller dan hem steeds uit de gereedschapsbak moeten pakken, om maar een voorbeeld te noemen. Over iets eenvoudigs als zakken is vaak heel goed nagedacht. De slimste manier om te weten of een bepaald type werkkleding de investering waard is, is het navragen aan de mensen op de werkvloer. Zij weten als geen ander hoe prettig en efficiënt werken er in de praktijk uitziet.

3. Professionaliteit

Zeker wanneer je werknemers met klanten in contacten komen, geeft werkkleding een professionele en herkenbare uitstraling. Die professionele look houdt rechtstreeks verband met kwaliteit. Een werkpolo die na een paar keer verwassen is, werkt juist tegen je. Net als scheuren in werkbroeken en verkleurde stoffen. Los van de veiligheid, die met beschadigde kleding in het geding is, wil je dat jouw werknemers er tip top bijlopen. Het zorgt er ook voor dat het teamgevoel onder je werknemers nog meer ervaren wordt. Prettig als je veel met ingeleende arbeidskrachten werkt.

Veilige en reflecterende werkkleding

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je waarom werkkleding belangrijk is

Wij hopen dat je nu op de hoogte bent waarom werkkleding de investering waard is. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!