Vragen?
Chat met Mike

Halfgelaatsmaskers

Werken in een omgeving met schadelijke stoffen vraagt om betrouwbare persoonlijke beschermingsmiddelen. Halfgelaatsmaskers zijn een uitstekende keuze voor bescherming van zowel je neus als mond tegen schadelijke deeltjes, gassen en dampen. Dit type masker bedekt het onderste deel van je gezicht, waardoor je luchtwegen worden beschermd tegen gevaarlijke stoffen die je kunt inademen. Bij Proforto vind je een breed aanbod van halfgelaatsmaskers van topmerken zoals 3M, Moldex en Honeywell.

Lees meer
55 resultaten

Wat is een halfgelaatsmasker?

Een halfgelaatsmasker is ontworpen om je luchtwegen te beschermen tegen schadelijke stoffen zoals stof, rook en gevaarlijke gassen. Het masker bedekt het onderste deel van je gezicht en biedt een effectieve barrière tegen luchtverontreinigingen in werkomgevingen zoals de bouw, industrie en chemische sector. Dankzij het lichte en comfortabele ontwerp is het masker ideaal voor langdurig gebruik. In tegenstelling tot volgelaatsmaskers behoud je vrij zicht en geniet je van meer draagcomfort door het lagere gewicht.

Waarom kiezen voor een halfgelaatsmasker?

Halfgelaatsmaskers zijn zeer veelzijdig en kunnen gecombineerd worden met verschillende soorten filters om je te beschermen tegen vaste deeltjes, gassen of een combinatie van beide. Ze zijn eenvoudig aan te passen met verstelbare banden en bieden een comfortabele pasvorm, zelfs bij langdurig gebruik. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor vakmensen die tijdens lange werkdagen bescherming nodig hebben zonder in te leveren op comfort.

Soorten filters

De werking van een halfgelaatsmasker is grotendeels afhankelijk van het filter dat je gebruikt. Voor verschillende werkomstandigheden heb je keuze uit diverse filters, onze populairste soorten zijn:

  • Stoffilters: Beschermen tegen vaste deeltjes zoals stof, vezels en rook. Ideaal voor werkomgevingen met veel fijnstof, zoals bouwplaatsen en productiewerk.
  • Gasfilters: Bieden bescherming tegen schadelijke gassen en dampen, bijvoorbeeld bij het werken met oplosmiddelen of chemicaliën.
  • Combinatiefilters: Deze filters bieden bescherming tegen zowel deeltjes als gassen en dampen. Ze zijn geschikt voor omgevingen waar je met meerdere risico's tegelijk te maken hebt, zoals bij industriële schoonmaakwerkzaamheden of verfspuiterijen.

Beschikbare veiligheidsklassen

Halfgelaatsmaskers zijn veelzijdig en bieden bescherming tegen diverse soorten schadelijke stoffen, afhankelijk van het type filter dat je gebruikt. Voor iedere werkomgeving is er een geschikte oplossing, en bij Proforto bieden we een breed scala aan filters die perfect aansluiten bij jouw halfgelaatsmasker.

  • P1-filters: Deze filters bieden basisbescherming tegen lage concentraties stof en nevel. Ze zijn geschikt voor lichte werkzaamheden waarbij de blootstelling aan gevaarlijke stoffen minimaal is, zoals in schone industriële omgevingen.
  • P2-filters: Voor betere bescherming tegen fijnstof en rook, kies je P2-filters. Deze filters zijn ideaal voor gebruik in de bouw of productie-industrieën, waar je regelmatig in contact komt met gevaarlijke deeltjes in de lucht.
  • P3-filters: Als je werkt in zwaar vervuilde omgevingen, zoals bij asbestverwijdering of andere risicovolle taken, bieden P3-filters maximale bescherming. Deze filters houden zelfs de kleinste en meest schadelijke deeltjes tegen, wat essentieel is voor je veiligheid.

Daarnaast kun je kiezen voor A1- en A2-filters als je te maken hebt met organische gassen en dampen, zoals oplosmiddelen in de verf- of chemische industrie. A1-filters zijn geschikt voor kortdurend werk in minder vervuilde omgevingen, terwijl A2-filters bescherming bieden bij hogere concentraties en langduriger gebruik. Deze filters helpen je beschermen tegen de gevaarlijke dampen die in bepaalde werkomstandigheden kunnen vrijkomen.

Waarom kiezen voor Proforto

Bij Proforto vind je halfgelaatsmaskers die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Met verwisselbare filters kun je je masker aanpassen aan de specifieke gevaren op jouw werkplek. Bovendien zijn veel maskers voorzien van comfortabele siliconen gezichtsafdichtingen voor langdurig gebruik. 

Advies nodig voor het juiste halfgelaatsmasker?

Het kiezen van het juiste masker en filter kan lastig zijn. Onze klantenservice staat klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Bestel vandaag nog je halfgelaatsmasker en profiteer van gratis verzending bij bestellingen boven de €85,- exclusief btw.

Bescherm jezelf met de hoogwaardige ademhalingsbescherming van Proforto en werk veilig en comfortabel, waar je ook bent.