Alles over werkjassen

Alles over werkkleding > Werkjassen

Ben je op zoek naar een goede werkjas? Wil je weten welke werkjas het meest geschikt is voor jou? In dit artikel leggen we je alles uit over het kiezen van een veilige en praktische werkjas die past bij jouw beroep. Je ontdekt welke werkjassen er op de markt zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een werkjas.

Terug naar boven

Wat is een werkjas?

Een werkjas is een kledingstuk dat het werken makkelijker en veiliger maakt, door de overheid verplicht is of wordt gedragen voor een representatieve uitstraling. Vaak heb je aan één werkjas niet genoeg. Een isolerende werkjas voor de winter geeft zelfs bij lage temperaturen veel warmte, terwijl een werkjas voor de zomer je juist beschermt tegen warmte en oververhitting.

De werkjas is echt een multifunctioneel kledingstuk. Veiligheid, zichtbaarheid, waterdichtheid en winddichtheid zijn vaste waarden bij de aanschaf van een werkjas. Dat onderscheidt de professionele werkjas ook meteen van de gewone jas of de werkjas van de bouwmarkt, die misschien comfortabel aanvoelt en er leuk uitziet, maar niet beschermt tegen chemische vloeistoffen, onderkoeling door water of de gevaren van werken in het donker.

Terug naar boven

Welke werkjassen zijn er?

Een werkjas kiezen is niet zo makkelijk als het lijkt. Er is enorm veel keuze op de markt. Werkjassen voor heren en dames, werkjassen voor de winter of zomer, beschermende werkjassen, werkjassen van fleece, werkjassen voor de bouw en doorwerkjassen: het is nog maar een greep uit de vele opties. We hebben de belangrijkste soorten werkjassen op een rijtje gezet zodat het kiezen van de perfecte werkjas wat makkelijker voor je wordt.

Winterwerkjassen

Een goede werkjas voor de winter beschermt tegen kou, wind en regen. Als je veel buiten werkt is een thermo werkjas of winter werkjas een investering in je werkplezier, comfort én gezondheid. Let bij het aanschaffen van een werkjas voor de winter op de volgende zaken:

 • kan de kraag omhoog om je te beschermen tegen de wind?
 • heb je voldoende zakken om je gereedschap of spullen in op te bergen?
 • is de werkjas waterafstotend en heb je dat nodig?
 • beschermt de werkjas je tegen chemische stoffen en heb je dat nodig?
 • heeft de werkjas voldoende reflecterende eigenschappen?

Kortom: zet voor jezelf op een rijtje wat de eisen zijn aan jouw winter werkjas. Beeld je in welke situaties jij in je werk tegenkomt en laat daar je keuze van afhangen.

Zomer werkjassen

Een zomer werkjas is ongevoerd en ideaal als het buiten warmer wordt. In de lente en de zomer kun je zo veilig werken zonder dat je te warm wordt. Natuurlijk geldt ook hier: houd de eigenschappen waaraan de jas moet voldoen altijd in je achterhoofd. Een vlot werkjasje ziet er leuk uit, maar veiligheid is in iedere situatie het uitgangspunt bij het maken van je keuze.

Werkjassen voor dames

De tijd dat dames in een kleine herenwerkjas moesten lopen is echt voorbij. De nieuwe generatie werkjassen voor dames passen perfect bij het vrouwelijk lichaam door de aangepaste pasvorm met een licht getailleerde snit. Een werkjas die goed aansluit ziet er niet alleen mooier uit, maar is ook veiliger. Een werkjas voor heren heeft op het dameslichaam vaak stof over. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, want met een te ruime werkjas blijf je makkelijker achter dingen haken. Ook gevaarlijke stoffen kunnen zo onder de jas terechtkomen en wind en water krijgen vrij spel. Er zijn verschillende werkjassen voor dames op de markt, afhankelijk van de branche.

Werkjassen voor heren

Een werkjas voor heren vinden is een hele zoektocht. Juist omdat het aanbod zo groot is. Een paar tips bij het kiezen van een herenwerkjas:

 • welk beroep voer je uit en welke veiligheidsnormen horen daarbij?
 • heb je veel zakken nodig?
 • welk seizoen is het en werk je buiten?
 • is er een werkjas beschikbaar in jouw maat (extra groot of extra klein)?
 • ben je modebewust?
 • wat is je budget?

Steeds meer merken ontwerpen herenwerkjassen die niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn. Zeker voor werkjassen waarvoor de veiligheidseisen minimaal zijn, zijn er genoeg opties om wat aandacht te besteden aan het uiterlijk van de werkjas. Voor veel bedrijven is uitstraling belangrijk, omdat de werkjas bijdraagt aan het representatieve uiterlijk van de medewerker.

Terug naar boven

Waar worden werkjassen van gemaakt?

Werkjassen worden gemaakt van verschillende materialen. Welk materiaal het beste bij jou past hangt af van waar je de werkjas voor gaat gebruiken, maar ook van het seizoen.

Softshelljassen

Een softshell jas is een werkjas die bestaat uit een aantal op elkaar geweven lagen. Een softshelljas is gemaakt van stretchstof waardoor je je er goed in kunt bewegen. Vaak bestaat het materiaal voor 96% uit polyester en voor 4% uit spandex. Met een softshelljas kies je voor een sportieve look en een soepele, comfortabele werkjas die je ook snel even in je tas kunt opvouwen als het zo uitkomt.

De softshellwerkjas is vooral heel functioneel en praktisch. Dat levert een hoop voordelen op. Softshell jassen zijn:

 • warm
 • water- en winddicht
 • ademend
 • sneldrogend
 • veel bewegingsvrijheid
 • comfortabele pasvorm
 • lichtgewicht
 • compact

Doorwerkjassen

Een goede doorwerkjas beschermt je tegen extreme kou. Het maakt langer doorwerken mogelijk als het kwik daalt. Als een werknemer direct aan vrieskou wordt blootgesteld tijdens zijn werk is het beschikbaar stellen van goede doorwerkkleding verplicht. Denk hierbij aan een doorwerkjas, maar ook aan winterwerkkleding, een muts, handschoenen en gevoerde werklaarzen. Goede doorwerkkleding beschikt over water- en winddichte eigenschappen zodat je minder last hebt van de kou.

Werken in zeer koude, natte of tochtige omstandigheden is niet alleen vervelend, maar brengt ook risico's met zich mee. De kans op ongevallen neemt toe, omdat gewrichten door de kou verstijven en lichaamsdelen onderkoeld raken zonder optimale bescherming. Natte werkkleding in de kou geeft virussen vrij spel, waardoor een griep al snel op de loer ligt. Een goede doorwerkjas ondervangt deze risico's en zorgt letterlijk voor een veilig werkklimaat.

Doorwerkkleding werkt veel beter dan het dragen van meerdere jassen of truien over elkaar. Heel veel laagjes belemmeren de bewegingsvrijheid. Dat is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk.

De eigenschappen van een goede doorwerkjas:

 • ademend
 • ergonomisch ontworpen
 • goede pasvorm
 • nauwsluitende mouwen/manchetten
 • voldoet aan alle veiligheidseisen en normen

Fleecejassen

Werkjassen met fleece worden veel gedragen en dat is niet voor niets. Fleece heeft een aantal super eigenschappen die het zeer geschikt maken voor de verwerking in werkkleding. De synthetische vezels absorberen geen vocht, waardoor je je nooit klam voelt en vocht niet rechtstreeks op je huid komt. Dit beschermt je lichaam goed tegen de kou. Wol voldoet aan dezelfde eigenschappen, maar fleece isoleert nog net iets beter. Daarnaast is fleece heel onderhoudsvriendelijk. Een kind kan de was doen!

 • slijtvast
 • gemakkelijk te wassen
 • lichtgewicht
 • droogt snel
 • krimpt nauwelijks

Een nadeel van fleece is dat het niet winddicht is. Daarom wordt fleece vaak gebruikt als tussenlaag in werkjassen of doorwerkjassen. Een fleecevest of licht werkjasje van fleece kan een goede aanvulling zijn op je collectie werkjassen.

Regenjassen

Weer of geen weer: het werk gaat door. Een goede regenjas beschermt je tegen het typisch Nederlandse weer. In veel beroepen kun je simpelweg niet schuilen, al zou je willen. Er kunnen verschillende redenen zijn om de regen te trotseren, bijvoorbeeld omdat er mensen afhankelijk van je zijn, bijvoorbeeld als je verkeersregelaar bent. Of omdat er geen schuilmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld als wegwerker. Maar ook als hovenier of in de bouw kun je moeilijk de hele dag onder een afdakje gaan staan. De regen trotseren is dan de enige optie.

Een goede en veilige regenjas is dan pure noodzaak. Het houdt je droog én veilig, want vaak ben je bij slecht weer minder goed zichtbaar. De regenjassen die er nu op de markt zijn, beschermen je echt goed tegen de regen en zijn winddicht. Daarnaast hebben veel regenjassen tegenwoordig een moderne snit, waardoor ze een mooie pasvorm hebben. Werken in de regen wordt nooit leuk, maar met een goede regenjas maak je er wel het beste van.

Reflecterende werkjassen

Een reflecterende werkjas is een jas die zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid. Deze werkjassen worden ook wel high vis genoemd. Dit staat voor high visibility. Onmisbaar als je ‘s avonds, ‘s nachts of met slecht weer werkt. Mensen die aan het spoor of de weg werken dragen deze jassen, maar ook de bouw én de hulpdiensten zoals ambulance en politie maken gebruiken van high vis werkjassen.

Een reflecterende werkjas heeft vaak een felle kleur, zoals geel of oranje. Daarnaast beschikt de werkjas over een aantal reflecterende strepen over de romp en de mouwen. Naast werkjassen zijn er ook high vis veiligheidshesjes op de markt.

Brandwerende en vlamvertragende werkjassen

Een brandwerende werkjas zorgt voor extra bescherming als je met open vuur werkt. Ook bij andere brandgevaarlijke werkzaamheden is een vlamvertragende werkjas onmisbaar. Uiteraard worden brandwerende werkjassen door de brandweer gebruikt, maar er zijn meer branches waar deze werkjassen goed van pas komen. In de afvalverwerking en bepaalde takken van de chemische industrie vormen vlammen een gevaar voor de gezondheid. Een brandwerende of vlamvertragende werkjas is dan pure noodzaak.

Terug naar boven

Waar moeten werkjassen aan voldoen?

Een werkjas voor professioneel gebruik moet voldoen aan bepaalde eisen. Zo weet je zeker dat je een werkjas koopt die echt veilig is en voldoende bescherming biedt. We leggen deze eisen graag aan je uit en vertellen wat meer over de kosten van een werkjas en wie deze moet betalen.

Wanneer zijn werkjassen verplicht?

In de Richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen is heel helder vastgelegd wanneer werkkleding, en dus ook een werkjas, verplicht is. Deze regels zijn bepaald door de Europese raad. In Nederland zijn de regels uit de Richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen opgenomen in de ARBO-wet en het Arbeidsomstandighedenbesluit. Als je zekerheid wilt over de eisen die in jouw branche gelden, dan is het handig om deze regels te raadplegen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en geen onnodig geld uitgeeft aan ongeschikte werkkleding.

De Arbeidsinspectie controleert of de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste manier worden toegepast. Overtredingen worden bestraft met een boete. Bij ernstige overtredingen kan de Arbeidsinspectie het werk zelfs stilleggen. Niet alleen werkgevers, maar ook werknemers die de regels overtreden kunnen een boete krijgen.

Neem daarom ook altijd je eigen verantwoordelijkheid. Vraag om goede beschermingsmiddelen en werkkleding. Niet alleen vanwege de boete, maar vooral ook vanwege je eigen veiligheid.

Wie moet de werkjas betalen?

Het verstrekken van werkkleding is niet belast met loonbelasting. De werkgever is daarom verantwoordelijk voor het verstrekken van werkkleding zodat de werknemer goed en veilig kan werken. Hiervoor gelden een aantal eisen.

 • de werknemer neemt de kleding niet mee naar huis
 • de kleding is niet geschikt voor privégebruik
 • de kleding is voorzien van een logo of de naam van de werkgever van tenminste 70cm2 (alleen dan is het bedrukken aftrekbaar van de belasting)

Soms heeft de werkgever zelf ook eisen voor de vergoeding van werkkleding. Een werkjas van je werkgever niet dragen in je vrije tijd kan bijvoorbeeld zo'n eis zijn. Kijk daarom altijd in je arbeidscontract wat de afspraken hierover zijn met jouw werkgever voor je werkkleding van het bedrijf in je vrije tijd aantrekt.

Terug naar boven

Werkjassen bedrukken of borduren?

Het bedrukken of borduren van een werkjas zorgt voor een representatieve en herkenbare uitstraling. Ook kan het dienen als reclame uiting. Handig als jouw mensen veel op een locatie werken waar potentiele klanten komen. Medewerkers met een werkjas van jouw bedrijf zijn dus echt je visitekaartje en vergroten de naamsbekendheid van je onderneming. Bedrukken of borduren is deels een kwestie van smaak, maar heeft vooral ook te maken met de stof en de technische mogelijkheden. Ook het budget heeft invloed op deze keuze.

Een aantal werkjassen kan niet bedrukt worden. Dit geldt ook voor sommige fleece werkjassen. De isolerende laag van de werkjas verslechterd hierdoor.

Terug naar boven

Populairste merken werkjassen

We hebben de belangrijkste merken werkjassen op een rijtje gezet. Een werkjas van deze merken voldoet aan alle basiseisen om veilig en goed te werken.

Logo Tricorp Werkjassen

Werkjas Tricorp

Tricorp heeft een ruim assortiment werkjassen. Werkjassen voor dames en heren, werkjassen voor de bouw en logistiek, maar ook voor vele andere sectoren. Omdat er veel keuze is, is de kans groot dat er ook voor jouw beroep een geschikte werkjas in de collectie van Tricorp te vinden is.

Naast een grote collectie biedt Tricorp ook een aantrekkelijke prijs. Tricorp heeft werkjassen in verschillende prijssegmenten, waardoor ook met een klein budget een goede én veilige werkjas tot de mogelijkheden behoort.

Er is een lijn met winter werkjassen, reflecterende werkjassen en zomervesten. Daarnaast is er een werkjas in de vorm van een vest met brandvertragende werking beschikbaar. Ook werkparka's behoren tot de opties.

Logo Snickers Werkjassen

Werkjas Snickers

De werkjassen van Snickers kenmerken zich door een hoge kwaliteit. Bij Snickers nemen ze alleen genoegen met het beste en ze besteden dan ook veel aandacht aan de details. Dat resulteert in tijdloze, duurzame werkkleding waarin ook uitstraling een belangrijke rol speelt. Als je zoekt naar een functionele, maar ook representatieve werkjas dan is Snickers een heel goede keuze.

Logo Storvik Werkjassen

Werkjas Storvik

Storvik onderscheidt zich door comfortabele werkjassen voor ieder weertype, zelfs bij zeer lage temperaturen. Dit doen ze in verschillende uitvoeringen en prijssegmenten, waardoor een werkjas van Storvik voor ieder budget binnen handbereik ligt. De kwaliteit van Storvik werkjassen is hoog, waardoor je met een werkjas van Storvik eigenlijk altijd een goede aankoop doet. Storvik biedt de mogelijkheid om hun basisjas van extra opties te voorzien. Veiligheidsstrepen voor extra veiligheid of het bedrukken van een werkjas met je logo of website is een optie. Hierdoor ben je heel vrij om de werkjas van een persoonlijke touch te voorzien.

Logo Mascot Werkjassen

Werkjas Mascot

De werkjassen van Mascot onderscheiden zich door de goede pasvorm en slijtvaste materialen. Door het ontwerp draag je een moderne werkjas, in vele kleuren beschikbaar, die zich onder alle omstandigheden goed houdt.

Mascot heeft werkjassen voor alle weersomstandigheden, van een fleece werkjas tot een isolerende, waterdichte winter werkjas. Ook antistatische en vlamvertragende werkjassen vind je terug bij Mascot. Daarnaast heeft Mascot veel werkjassen in de collectie die voldoen aan speciale certificering. Ook in een unieke branche is de kans groot dat je slaagt bij Mascot.

Natuurlijk is er gedacht aan reflecterende eigenschappen en voldoende werkjassen van Mascot aan alle eisen die er aan een veilige werkjas gesteld worden. De Mascot SAFE lijn biedt werkjassen in fluorescerende kleuren om buiten en in het donker werken nog veiliger te maken.

Logo Helly Hansen Werkjassen

Werkjas Helly Hansen

Helly Hansen is erg populair in de bouw, visserij en de industrie. Dat komt omdat de kwaliteit van de werkjassen van Helly Hansen erg hoog is. Veel mensen dragen een werkjas van Helly Hansen ook gerust in hun vrije tijd. Helly Hansen maakt naast werkjassen ook jassen voor wintersport en watersport, waardoor ze functionaliteit en uiterlijk moeiteloos weten te combineren.

De werkjassen van Helly Hansen voldoen aan verschillende normeringen. Voor vlamvertragende werkjassen, antistatische en elektrische boog werkjassen kun je goed bij ze terecht. Ook hebben ze een ruim assortiment aan waterdichte werkjassen, koudebestendige werkjassen en high vis werkjassen. Mede daarom is Helly Hansen ook populair in de offshore.

Innovatie is bij Helly Hansen een sterk punt. Ze onderscheiden zich met de nieuwste technologieën voor waterdichtheid, vochtafvoer en ademend vermogen.

Logo HAVEP Werkjassen

Werkjas HAVEP

HAVEP onderscheidt zich met heel specialistische werkjassen voor uiteenlopende sectoren. Van de overheid, hulpdiensten, (petro)chemie, bouw, facilitaire diensten, logistiek, industrie en metaal- en machinebouw tot landbouw, bosbouw, visserij, weg- en waterbouw, veiligheidsdeskundigen, inkopers, milieu en recycling.

Het moet dus wel heel gek lopen, wil je voor jouw branche geen geschikte werkjas vinden bij HAVEP. De strengste eisen van de overheid zijn bij HAVEP leidraad voor hun ontwerpen en productie, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit. Zo kies je altijd voor optimale bescherming.

Terug naar boven

Welke werkjas past bij mijn beroep?

Iedere werkjas heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Het hangt van je beroep af welke werkjas het meest geschikt is. Veel merken werkjassen hebben speciale lijnen voor verschillende beroepsgroepen. Om je wat meer inzicht te geven in de relatie tussen het beroep en de werkjas vertellen we je wat meer over beroepen en de werkjassen die daar bij passen.

Werkjassen zorg

In de zorg is werkkleding verplicht. Vanwege de hygiëne, de herkenbaarheid en de veiligheid. De werkkleding in de zorg is wit omdat er zo goed te zien is of de kleding vies is en vervangen moet worden. Daarnaast kun je witte werkkleding op hogere temperaturen wassen, ook dit draagt bij aan de hygiëne. Een werkjas voor de zorg zal in de praktijk daarom een witte jas zijn die je goed kunt wassen en je huid beschermt tegen vloeistoffen van bijvoorbeeld medicatie of patiënten. Afhankelijk van je functie kun je nog andere aanvullende eisen hebben, zoals speciale zakjes voor je instrumenten. Ook zijn er werkjassen voor de zorg in verschillende pasvormen en modellen, zodat de werkjas ook echt past bij je lichaam, lekker zit en hierdoor vertrouwen en gezag uitstraalt.

Werkjassen bouw

Zonder een goede werkjas kun je in de bouw niet aan de slag. Het is een directe bijdrage aan de veiligheid en gezondheid van werknemers in de bouw om beschermd te zijn tegen kou, vocht en schadelijke stoffen. Een werkjas in de bouw moet goed isoleren, de temperatuur en vocht reguleren en waterdicht zijn. Maar dan ben je er nog niet. Een goede werkjas voor in de bouw heeft een goede pasvorm, sluit mooi aan en heeft voldoende zakken en opbergruimte voor gereedschap.

Werkjassen schilder

Een witte jas en schilderen maar? Zo werkt het natuurlijk niet. Een goede werkjas voor een schilder moet aan heel wat eisen voldoen. Een werkjas voor een schilder moet voldoende bewegingsvrijheid geven en lekker zitten. Op de steiger werk je je in de vreemdste bochten en het laatste wat je wilt is dat de jas in de weg zit. Daarnaast moet de werkjas scheurbestendig zijn en geschikt voor chemische reiniging. De schilder komt tenslotte met allerlei stoffen in aanraking. Ook bescherming tegen kou en regen en goede isolatie zijn heel belangrijk, want wie vaak buiten werkt, verdient een goede jas.

Werkjassen voor lassers

Een werkjas voor lassen is eigenlijk een aparte werkjas, want de eisen aan deze werkjassen gaan nog net een stapje verder. Een goede lasjas biedt voldoende bescherming tijdens het werk omdat deze antistatisch is en vlamvertragend werkt. Een enkele lasjas is zelfs inherent vlamwerend, wat betekent dat er geen coating op de jas is aangebracht, maar dat de vlamwerende eigenschappen in de textiel verwerkt zijn. Een groot voordeel is dat de bescherming permanent is, terwijl een coating na lang en veelvuldig gebruik langzaam afslijt of afgewassen wordt.

De meeste lasjassen zijn multinorm, zodat ze je ook beschermen tegen andere gevaarlijke stoffen zoals gassen en vloeistoffen. Extra veiligheid brengen de signaal lasjassen met zich mee. Deze lasjassen hebben reflecterende eigenschappen. Ideaal wanneer je slecht zichtbaar bent op de werkvloer of buiten in het donker of de regen een klus moet doen.

Werkjassen voor schoonheidsspecialisten

Uitstraling en functionaliteit komen bij de werkjas voor een schoonheidsspecialist samen. Er goed verzorgd uitzien is in dit vak essentieel, maar een goede bescherming net zo goed. Denk aan chemische peelings, maar ook bijvoorbeeld hete wax. Een werkjas voor een schoonheidsspecialist is vaak wit. Zo kun je precies zien of de jas nog schoon is en het geeft een fris gevoel aan klanten.

Terug naar boven

Werkjassen wassen

Een werkjas wassen is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om oplettendheid. Met de juiste zorg en aandacht heb je lang plezier van je werkjas. We vertellen je graag waar je op moet letten bij het wassen van je werkjas.

Wasvoorschrift softshelljas

Een softshelljas kun je het beste regelmatig wassen. Dit voelt misschien wat tegennatuurlijk, want slijt de jas dan niet sneller? Het tegenovergestelde is waar. Door een softshelljas regelmatig te wassen, behoudt hij zijn ademende eigenschappen. Natuurlijk lees je voor je gaat wassen altijd eerst het waslabel en was je je softshelljas nooit warmer dan 30 graden.

Verder geldt: - gebruik een mild wasmiddel (max 5% parfum of zeep) - gebruik geen waspoeder of wasverzachter - controleer of de softshelljas gecentrifugeerd mag worden

Hoe was je een waterdichte jas?

Om het maximale uit je waterdichte werkjas te halen is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Door het wassen van een waterdichte werkjas hou je de poriën schoon, waardoor je juist langer plezier hebt van je werkjas. Met de juiste reinigingsmiddelen- en methoden herstel je de waterafstotende en ademende werking van jouw werkjas.

Je kunt het beste speciaal wasmiddel of waterafstotende spray gebruiken. Gebruik geen waterbesparend of verkort programma. Deze programma's hebben een hoog toerental en dit kan schadelijk zijn voor de jas. Als je je werkjas na het wassen impregneert blijft het ademende vermogen onder alle omstandigheden optimaal.

Een paar tips voor je gaat wassen: - Rits alle ritsen dicht - Ontspan de trekkoordjes - Check het wasvoorschrift - Kies het juiste wasmiddel

Brandwerende jassen wassen

Een brandvertragende werkjas mag je nooit heter wassen dan 60 graden. Doe je dit toch? Dan is de werkjas na ongeveer 50 keer wassen zijn brandvertragende werking kwijt. Dat lijkt veel, 50 keer wassen. Maar bedenk ook dat je brandvertragende werkjas jaren mee moet gaan. Voor een lange levensduur, kies je daarom het beste voor een iets lagere temperatuur.

Daarnaast is het belangrijk om een speciaal wasmiddel te kiezen. In de reguliere wasmiddelen zit vaak bleek. Dit tast de brandvertragende werking ernstig aan, waardoor deze na een paar keer wassen verdwenen is.

Stop je brandwerende werkjas altijd met de ritsen dicht in de trommel. Beweging is nodig om je werkjas goed schoon te krijgen, maar vraagt met zo'n zware jas ook wel wat van je wasmachine. Door de ritsen goed dicht te doen, voorkom je schade.

Zorg ervoor dat de wasmachine niet te vol is als je je werkjas wast. Zeker een brandvertragende werkjas heeft veel water nodig om alle wasmiddelen er goed af te spoelen en het vuil goed te verwijderen. Dus: geen korter programma en geen waterbesparende stand.

Terug naar boven

Nu weet je alles over werkjassen

Als het goed is, ben je nu op de hoogte over de soorten werkjassen die er zijn en weet je waarschijnlijk ook al naar welk type werkjas je nu op zoek gaat. Hou tijdens je zoektocht in je achterhoofd dat veiligheid altijd leidend is. Vraagt jouw beroep om een brandvertragende werkjas? Of een isolerende werkjas? Neem dat dan als uitgangspunt. Ook als een andere werkjas goedkoper of mooier is. Daarnaast is pasvorm heel belangrijk. Voor de veiligheid en het comfort. Een dameswerkjas of herenwerkjas is echt niet hetzelfde. Voel goed of een werkjas lekker zit en je je er vrij in kunt bewegen. Ook is het belangrijk dat de stof mooi aansluit zodat je nergens achter kunt blijven haken.

Het kiezen van een goede werkjas voor jouw omstandigheden is daarnaast belangrijk. Ben je veel buiten, ook in het donker? Dan kun je niet zonder reflecterende werkjas. Heb je het snel warm? Kijk dan eens naar softshell werkjas.

Wil je advies op maat van onze experts of heb je toch nog vragen over de verschillende werkjassen? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. We helpen je graag bij het maken van je keuze.