Redbrick > Advies

Zoek je een veilige maar ook modieuze werkschoen? Dan zijn de werkschoenen van Redbrick perfect voor jou. In dit artikel vertellen we je alles over het merk Redbrick, de werkschoenen in de vorm van sneakers. We leren je meer over de verschillende modellen van Redbrick en de toepassingen voor verschillende beroepen.

Terug naar boven

Redbrick de safety sneaker

Redbrick maakt modieuze, maar veilige werkschoenen. Hun motto is: safety first, fashion first. Een enorme doorbraak in de werkschoenenwereld, want laten we eerlijk zijn: echt flatteus zijn de meeste werkschoenen niet. Niet iedereen vindt dat belangrijk, maar voor wie er wél waarde aan hecht is Redbrick een heel mooi alternatief voor de traditionele werkschoen.

De werksneakers van Redbrick zijn populair in heel Europa. Geen wonder, want deze safety sneakers zijn onverwoestbaar, comfortabel, sportief én trendy. Een combinatie van eigenschappen die je nergens anders vindt. Je mag Redbrick dus gerust een vooruitstrevend merk noemen.

Redbrick de Safety Sneaker
De Redbrick collectie

Terug naar boven

De Redbrick collectie

Redbrick heeft een uitgebreide collectie hoge en lage sneakers. De hoge modellen komen tot de enkels en worden vaak gedragen in de bouw. Deze schoenen zijn bekend om hun draagcomfort en moderne uiterlijk. De lage modellen zijn heel breed inzetbaar, van de zorg tot de werkplaats worden deze werkschoenen gedragen. Groot voordeel: ze lopen lekker licht.

Redbrick heeft vier collecties:

 • Redbrick Motion
 • Redbrick Freerunner
 • Redbrick Original
 • Redbrick Ladies

Terug naar boven

Veiligheid van Redbrick werkschoenen

Redbrick werkschoenen en werksneakers voldoen aan alle veiligheidseisen die aan een werkschoen worden gesteld. De schoenen zijn voorzien van een stalen of kunstoffen neus met een indeukresistentie van 200 Joule met een resthoogte van 14 mm. In veel gevallen kiest Redbrick hierbij voor carbonite of aluminium, zo wordt de schoen niet onnodig zwaar en loopt hij dus lekkerder.

Het grote verschil tussen werkschoenen van Redbrick en andere merken zit hem niet in de veiligheid, maar in de vormgeving en de materiaalkeuze. Veel modellen van Redbrick zien eruit als gewone sneakers en herken je niet als werkschoen, terwijl ze wel degelijk volop bescherming bieden tijdens het werken.

Uiteraard heeft Redbrick verschillende modellen werkschoenen voor verschillende toepassingen. Deze werkschoenen zijn ingedeeld in veiligheidsklassen. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet in het volgende schema.

Terug naar boven

De Redbrick S3 werkschoen

De Redbrick S3 werkschoen is de populairste veiligheidscategorie van Redbrick. Dit sneakermodel bestaat in verschillende modellen, kleuren en uitvoeringen. Van een leren sneaker tot een sportief model. De Redbrick S3 werksneaker voldoet aan alle veiligheidseisen en beschermt je voeten optimaal tegen alle gevaren en ongemakken die zich op de werkvloer kunnen voordoen.

De Redbrick S3 werksneaker beschermt tegen

 • vallen van massieve metalen voorwerpen op de tenen
 • objecten met scherpe of puntige randen die tegen de schoen komen
 • water en vloeistoffen
Veel mensen vinden het prettig dat de Redbrick werksneaker compact is. Hierdoor heeft de werkschoen een minder lompe uitstraling en beweeg je er ook soepel mee.

De Redbrick S3 werkschoen
Wat betekent S3

Wat betekent de toevoeging S3 voor mijn werkschoenen?

Werkschoenen worden standaard ingedeeld in een veiligheidscategorie: S1 tot en met S5. Zo heeft Redbrick ook lichtere werksneakers, de S1 en S2, die beperkte bescherming geven en zwaardere varianten die stevige bescherming geven, dit zijn de S4 en de S5. De S3 geeft dus aan dat je een normale werkschoen in handen hebt die je een goede bescherming geeft tegen veel voorkomende gevaren op de werkvloer.

De beschermende eigenschappen van de Redbrick S3 op een rijtje

De Redbrick S3 is geen traditionele werkschoen qua uiterlijk. Toch beschermen ze je voeten tegen schadelijke invloeden op de werkvloer. Een paar belangrijke eigenschappen willen we je niet onthouden.

 • tot 20 kilo geven de carbonite neuzen geen krimp
 • een tussenzool van kevlar waar tot 1100 N geen punt of rand doorheen komt
 • schokabsorberende hak
 • geprofileerde loopzool
 • gesloten hiel
 • zolen die tegen hitte, olie en zuur kunnen tot 110 graden
 • volledig waterdicht
 • perforatiebestendig

Beschermende eigenschappen

Werkschoenen van moderne materialen

Bij werkschoenen denk je natuurlijk meteen aan stalen neuzen.​​De Redbrick S3 werksneaker heeft geen stalen neus, maar een neus van carbonite of alumnium. Eerste vraag die natuurlijk bij je opkomt is: is dat wel veilig? Zeker! Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de neuzen geen krimp geven als er een zwaar voorwerp op valt. Voordeel is dat neuzen van carbonite en aluminium veel lichter zijn dan neuzen van staal, wat het draagcomfort ten goede komt.

Draagcomfort van de Redbrick S3

Omdat de Redbrick S3 werkschoenen zijn gemaakt van kunststof onderdelen zijn ze flexibeler dan de meeste werkschoenen. Dit verhoogt het draagcomfort en zit stukken lekkerder dan onbuigbaar metaal. Daarnaast zijn de werkschoenen door het gebruik van kunststof ook lichter, wat prettiger is tijdens het lopen en minder snel vermoeid maakt. Carbonite, aluminium en kevlar zijn hierbij de meest toonaangevende materialen.

In een koude omgeving biedt kunststof daarnaast ook voordelen ten opzichte van traditionele werkschoenen. Kunststof wordt veel minder koud door de omgevingstemperaturen dan staal. De tussenzolen van kevlar ondersteunen dit nog een extra. Bovendien is de Redbrick S3 geheel waterdicht. Ideaal voor een onverwarmde werkplaats of gekoelde omgeving, zoals een koelcel.

Draagcomfort van de Redbrick werkschoenen
Redbrick Ladies logo

Terug naar boven

De Redbrick werksneaker voor dames

Ook voor de dameswerkschoenen van Redbrick geldt dat ze in een hip sneakermodel verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn ze nauwelijks te herkennen als werkschoenen. De werksneakers voor dames zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in een fraaie vormgeving met de mogelijkheid tot bijvoorbeeld witte stiksels en witte zolen. Uiteraard voldoen alle modellen van de Ladies Line aan de veiligheidseisen die aan werkschoenen worden gesteld.

Voor dames is net er als voor heren een S3 veiligheidsschoen ontwikkeld die rekening houdt met de wensen van vrouwen op de werkvloer. Omdat er relatief veel vrouwen in de horeca en de zorgsector werken, heeft Redbrick voor de dameswerkschoenen extra gelet op waterdichtheid en hebben de schoenen een stevige antislipzool.

Uiteraard heeft Redbrick ook voor de Ladies Line gekozen voor lichte materialen, zoals een carbonite neus en kevlar tussenlaag. Dat maakt de Ladies Line ook een goede keuze ten opzichte van andere werkschoenen voor vrouwen. Ze lopen simpelweg lichter.

Unisex werkschoenen van Redbrick

Al vanaf het begin verkoopt Redbrick werkschoenen vanaf maat 36 tot maat 51. Vanuit deze basiscollectie is de Ladies Line ontwikkeld, die nog meer aandacht heeft voor de anatomie van de vrouwelijke voet. Toch is ook de Redbrick Original voor veel vrouwen een uitkomst, want geen voet is gelijk. Voor vrouwen met een bredere voet is de Original een perfecte keuze. Net als voor mannen met kleine voeten die toch een mooie en comfortabele werkschoen willen dragen. De Redbrick Original is dan ook een unisex werkschoenenlijn die in vele kleuren beschikbaar is zodat je niet alleen een goede werkschoen vindt, maar ook een werkschoen naar jouw smaak.

Unisex werkschoenen van Redbrick

Terug naar boven

Branches waarin Redbrick populair is

Ben je benieuwd welke werksneakers van Redbrick passend zijn voor jouw beroep? We hebben een aantal branches voor je op een rijtje gezet waar veel medewerkers gebruik maken van Redbrick werkschoenen. Zo weet je welke modellen voor jou een optie zijn.

Redbrick in de logistiek

Redbrick in de logistiek

In de transport worden vaak S3 veiligheidsschoenen gedragen. Dit hoge model beschermt de enkels goed. Verstandig als je veilig uit de cabine wilt stappen of regelmatig van de laadklep springt.

De transport is een sector die hard groeit, mede door de toename van het aantal webshops en online bestellingen. Voor pakketbezorgers en magazijnmedewerkers is een S1P werkschoen voldoende om goed en veilig te werken. Deze werkschoenen hebben een neus van aluminium, een schokbestendige hak en een niet doordringbare tussenzool. De letter P waarborgt deze laatste eigenschap en staat voor perforatie.

Het verschil tussen een S1P en een S3 werksneaker zit hem in de waterdichtheid. Hoeven jouw schoenen niet per se waterdicht te zijn dan kan de S1P een goede optie zijn, omdat deze schoen meer ademt. En juist in de transport en logistiek, waar je veel loopt en beweegt, kan dat erg prettig zijn.

Redbrick voor elektriciens

Alle modellen uit de Motion-collectie zijn uitermate geschikt voor elektriciens. Als je vooral binnen werkt, volstaat een S1P werkschoen. Een veel gekozen model is de Agile, een flexibele lichte schoen waarin je je vrij kunt bewegen.

Werk je ook buiten op locatie? Kies dan voor een S3 om zo waterdichtheid tot één uur te garanderen. In dit geval zijn de Granite ESD en de Slate ESD voor jou goede opties. De Slate is een lage werkschoen, de Granite een hoge werkschoen. Het is maar net wat voor jou de meest comfortabele optie is.

Redbrick voor Elektriciens
Redbrick schoenen voor in de horeca

Redbrick voor de horeca

In de horeca maak je lange dagen, zeker in de zomer loop je je de benen soms uit het lijf. Ook sta je veel, bijvoorbeeld in de keuken en kunnen de temperaturen al snel oplopen. De S1P werkschoenen van Redbrick hebben een ademend vermogen zodat je bij inspanning geen warme en zwetende voeten krijgt, maar comfortabel kunt blijven rondlopen. Let er goed op dat je geen S1 werkschoenen kiest, maar S1P werkschoenen. De P staat voor perforatie en beschermt je voeten als je in scherpe voorwerpen gaat staan, zoals glas.

In de keuken is een S3 werkschoen te adviseren. Deze is waterdicht en heeft altijd een antislipzool. Handig als er water, olie of andere vloeistoffen op de vloer terechtkomen. Een S3 werkschoen geeft altijd voldoende grip. De Redbrick Mont Blanc en de Redbrick Onyx zijn populair onder keukenpersoneel.

Ook aan de bediening heeft Redbrick gedacht. Hier komen comfort en een representatief uiterlijk samen. Want niet alleen moeten de werksneakers lekker lopen, ze moeten er niet teveel als werkschoenen uitzien. De Redbricks Classics heeft veel beschermende eigenschappen, verstopt in een hippe sneaker. Ideaal is ook hier dat de zool ondoordringbaar is, waardoor je veilig kunt rondlopen op het terras zonder het risico op nare ongelukken.

Terug naar boven

De best verkochte Redbrick werkschoenen

We hebben onze best verkochte modellen voor je verzameld. Deze bestsellers doen het in veel branches goed. Vind je het lastig om een keuze te maken uit het assortiment van Redbrick? Als je uit deze modellen een passende werkschoen kiest, zit je altijd goed.

Redbrick Motion Comet

Deze antracietgrijze werkschoen is een werkschoen uit de S3 categorie. Dat betekent: optimale bescherming en waterdicht werken. De bovenkant van de schoen is gemaakt van KPU, een sterk maar licht materiaal. Deze stof is erg flexibel en slijtvast. Hierdoor heb je lang plezier van je werkschoen. De aluminium neus en kevlar tussenzool zorgen ervoor dat je werkschoenen lekker licht zijn aan je voeten en je dus ook langere tijd comfortabel kunt dragen. De zwart/rode zolen zijn gemaakt van EVA-rubber en zijn antislip en slijtvast.

Redbrick Motion Comet
Redbrick Motion Agile

Redbrick Motion Agile

De Redbrick Motion Agile zijn werkschoenen uit de S1P categorie. Deze werkschoenen voldoen aan alle basiseisen en hebben een niet doordringbare zool. Ideaal wanneer je veel binnen werkt of voldoende hebt aan val- en schokbescherming. Een voordeel is dat deze werkschoenen lekker luchtig zijn dankzij de ademende eigenschappen en je zo warme voeten en zweetvoeten voorkomt. Zeker als je veel loopt of staat, is dat erg prettig. De bovenkant van de schoen is van stevige knit gemaakt, in de wereld van de sportschoenen een veel gebruikt materiaal. Natuurlijk hebben ook deze schoenen een aluminium neus en een kevlar tussenlaag. Ben je vegan of heb je een allergie voor leer en dierlijke producten? Dan is deze werkschoen voor jou ideaal, want deze werkschoen is volledig synthetisch.

Redbrick Smaragd

De Redbrick Smaragd is een heel trendy en toch heel veilige S3 werksneaker. Dit hoge model werkschoen geeft voldoende ondersteuning aan de enkels. De carbonite neus en de kevlar tussenlaag maken de werkschoen licht om te dragen. De voering van cambrelle absorbeert vocht en geurtjes. Uiteraard beschikt deze werksneaker over een antislipzool en antistatische werking.

Op de schoen vind je verschillende delen suede terug. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling, waardoor jouw werkschoen er ook nog eens representatief uitziet. Ideaal wanneer je veel op locatie bij klanten werkt.

Redbrick Smaragd
Redbrick Onyx

Redbrick Onyx

De Redbrick Onyx is ongekend populair. Deze S3 veiligheidsschoen voldoet aan alle veiligheidseisen, is waterdicht, antistatisch en heeft een antislipzool. Het cambrelle membraan in de schoen absorbeert vocht en vervelende geurtjes. De schoenen beschikken over carbonite neus en kevlar tussenlaag, waardoor de schoenen lekker licht dragen.

Het voetbed is uitneembaar en dat is zeker bij een werkschoen waar je dagelijks veel op loopt heel prettig. Even lekker luchten kan de levensduur van de schoen flink vergroten. De gehele werkschoen is gemaakt van hoogwaardig leer, waardoor je voeten langer droog blijven en ze zich helemaal vormen naar jouw voeten. Deze sportieve werksneaker is verkrijgbaar voor dames en heren.

Redbrick Granite

Aan de Redbrick Granite ziet echt niemand dat het een S3 werkschoen is. Het trendy sneakermodel van waterafstotend leer zou tijdens een avondje uit niet misstaan. Een avondje stappen óf een hele dag werken hou je op deze werksneakers trouwens makkelijk vol. Het ergonomische model, met uitneembaar voetbed met een cambrelle membraan voor vocht en geurtjes, heeft een neus van carbonite en tussenlaag van kevlar. Ze lopen dus heerlijk licht en zijn ademend. Het leer vormt zich helemaal naar je voet en de zool is ondoordringbaar en antistatisch. Geen wonder dat de Redbrick Granite populair is onder mannen en vrouwen.

Redbrick Granite
Redbrick Gold

Redbrick Gold

Ook de Redbrick Gold is een S3 werksneaker die qua uiterlijk zo in de reguliere schoenenwinkel zou passen. De combinatie van leer en suede geven de werkschoenen een luxe uitstraling. Ook de binnenkant mag er zijn. De uitneembare zool met cambrelle membraan voorkomt vervelende geurtjes en absorbeert vocht. Hierdoor gaan je werkschoenen niet naar zweet ruiken. Het leer vormt zich naar je voet, wat het draagcomfort nog verder vergroot. UIteraard is ook de Redbrick Gold een lekker lichte schoen. De neus van carbonite en de tussenlaag van kevlar zorgen hier wel voor. Om het af te maken heeft ook deze werkschoen een ondoordringbare zool en is de schoen uiteraard antistatisch. Ook de Redbrick Gold is een veel gedragen werksneaker door dames en heren.

Nu weet je alles over de werksneakers van Redbrick

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de werksneakers van Redbrick behoorlijk breed inzetbaar. Ze hebben een modern uiterlijk en zijn verkrijgbaar in leuke kleuren. Werkschoenen van Redbrick doen qua vormgeving niet onder voor de gemiddelde sneaker. Redbrick zorgt voor een hoog draagcomfort door lichte materialen te gebruiken, dit loopt wel zo fijn. Heb je nog vragen over de werkschoenen van Redbrick of wil je advies over werkschoenen in jouw branche? Neem dan contact op met onze klantenservice. De werkschoenenexperts van Proforto staan je graag te woord.