Zo kies je de juiste veiligheidsklasse

Zo kies je de juiste veiligheidsklasse

De belangrijkste keuze bij het kiezen van de juiste werkschoen is de benodigde veiligheidsklasse. Naast dat het uiteraard belangrijk is om veilig te werken, moeten werkschoenen ook aan juiste veiligheidsvoorschriften voldoen.

En dit is niet voor niets! Wist jij bijvoorbeeld dat vallen op de werkvloer de belangrijkste oorzaak van een arbeidsongeval is?

Voor we de verschillen tussen de veiligheidsklasse bespreken, is het belangrijk om te weten dat een werkschoen altijd over de volgende eigenschappen beschikt:

  • Een stalen neus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen. De indeuk resistent is hierbij minstens 200 Joule
  • De schokdemping bedraagt tenminste 20 Joule

Naast deze basiseigenschappen beschikt elke veiligheidsklasse of extra eigenschappen zoals een gesloten hiel of een antistatische zool. In de onderstaande tabel hebben we de eigenschappen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

Zoek in deze tabel de juiste normering

ESD schoenen

Los van de verschillende eigenschappen is er ook nog de zogenaamde ESD norm. Een veiligheidsschoen die voldoet aan de ESD norm, heeft vrijwel geen extra statische elektriciteit. Werk je veel met elektronische apparaten dan zijn deze schoenen dan ook een absolute aanrader. Zowel S1, S2, S3 als S1P schoenen hebben modellen die aan de ESD norm voldoen.

Veiligheidsklasse per beroep

Uiteraard is het beroep wat je beoefent van belang voor de veiligheidsklasse die je nodig hebt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal populaire beroepen inclusief de benodigde veiligheidsklasse voor je op een rijtje gezet:

Zoek in deze tabel de juiste normering

Bovenstaande tabel is ter indicatie. Vanuit de ARBO kunnen er specifieke eisen gesteld worden voor bepaalde beroepen en omstandigheden.

Hoe vind ik de juiste veiligheidsklasse op Proforto?

Om makkelijk de juiste schoenen te vinden kun je in de categorie veiligheidsschoenen gebruikmaken van het filter aan de linkerkant. Hier kun je gemakkelijk filteren naar de veiligheidsschoenen die over de juiste veiligheidsklasse beschikken.

Naast de juiste veiligheidsklasse kun je ook filteren op bijvoorbeeld het gewenste merk, materiaal of prijs.

Persoonlijk advies?
We helpen je graag

Alle antwoorden vind je in ons supportcenter.

Ook persoonlijk

024 711 33 46 op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00, op zaterdag van 10:00 tot 17:00.
Mailen kan direct naar klantenservice@proforto.nl
Overige contactinformatie

Of zakelijk

Onze accountmanagers helpen graag met een passende offerte.