Waar moeten werkbroeken aan voldoen?

Alles over werkbroeken > Waar moeten werkbroeken aan voldoen?

De ARBO-wet verplicht het dragen van geschikte werkkleding bij sommige beroepen. Om te voldoen aan alle wet- en regelgeving moet een werkbroek beschikken over een aantal eigenschappen. Die zetten we graag voor je op een rijtje.

Wettelijke normering werkbroeken:

Werkkleding in de praktijk

Vaak is het dragen van werkbroeken met normeringen verplicht. Mensen die bijvoorbeeld dagelijks met gevaarlijke stoffen, elektrotechniek of met open vuur werken zijn verplicht een werkbroek met normering te dragen. Ook is het mogelijk om je werkbroek uit te breiden met bepaalde eigenschappen waardoor jij nóg veiliger en comfortabeler kan werken. Denk hierbij aan een kniezak, hamerlus, D-ring en waterafstotende werkbroeken.

Een werkbroek moet aan meerdere eisen voldoen voordat je aan je werkzaamheden kan beginnen. Ten eerste is het belangrijk dat de broek lekker zit, zodat jij comfortabel kunt bewegen en ook in lastige posities uitstekend maar ook veilig kunt werken. Daarnaast moet een werkbroek tegen een stootje kunnen. Een werkboek komt in verschillende situaties terecht waar je bijvoorbeeld in aanraking komt met bepaalde stoffen, of waar jij de hele dag op je knieën zit. Een werkbroek krijgt meerdere stootjes te verwerken tijdens het werken en daarom is het belangrijk dat een werkbroek jou optimaal beschermd in deze situaties.

Daarnaast moet een werkbroek functioneel zijn. Zo wil een timmerman of bouwvakker graag wat opbergruimte in zijn broek hebben waar zij hun gereedschap kunnen opbergen. Hierdoor hoeven ze niet steeds het gereedschap uit de gereedschapskist te pakken. Daarnaast is het handig als een werkbroek een opvallend uiterlijk heeft. Wanneer je vaak in het donker of regenachtige situaties werkt is het belangrijk om een opvallende werkbroek te dragen. Een reflecterende werkbroek is hier een voorbeeld van, hierdoor ben je beter zichtbaar voor je omgeving en collega’s en wordt de kans op ongeval een stuk kleiner.

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je waar een werkbroek aan moet voldoen

We hopen dat je nu op de hoogte bent waar jouw werkbroek aan moet voldoen voordat jij er hard in kan gaan werken. Bekijk alle werkbroeken en werk voortaan nóg comfortabeler in een werkbroek die bij jou past. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!