Welke maat werkbroek heb ik?

Alles over werkbroeken > Welke maat werkbroek heb ik?

Voor het comfort is het natuurlijk erg belangrijk dat een werkbroek lekker zit en goed aansluit op het lichaam. Daarom is het belangrijk om de juiste maat aan te schaffen. Op deze pagina lees je hoe je tot de juiste werkbroek maat komt.

Op de meeste productpagina's vind je een maattabel. In deze maattabel lees je de afmetingen die bij de kledingmaat horen af. Je meet de lichaamsafmetingen op de volgende manier:

  Werkbroeken niet wassen

  Lichaamslengte: ga tegen de muur staan en leg een boek plat op je hoofd. Meet met een meetlint de afstand tussen de grond en de onderkant van het boek. Let op: draag geen schoenen of hoofddeksels.

  Binnenbeenlengte: ga tegen de muur staan en zet de voeten circa 15cm uit elkaar. Druk een boek tussen je benen met de korte kant tegen de muur. Schuif het boek naar boven tot deze in je kruis drukt. Meet de afstand tussen de grond en de bovenkant van het boek, laat je eventueel helpen bij het meten.

  Borstomtrek: draag geen kleding. Plaats een meetlint rondom om het breedste stuk van de borst, rond de tepels. Trek het meetlint (niet te strak) aan. Lees de afstand af.

  Tailleomtrek: draag geen kleding. Plaats een meetlint rondom ter hoogte van je navel. Trek het meetlint (niet te strak) aan. Lees de afstand af.

  Heupomtrek: draag geen kleding. Plaats een meetlint rondom je buik aan de bovenzijde van je billen. Trek het meetlint (niet te strak) aan. Lees de afstand af.


Terug naar hoofdpagina

Heb je de juiste maat?

We hopen dat je nu genoeg informatie hebt om de juiste maat aan te schaffen. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!