Waarom werkbroeken? Daarom werkbroeken!

Alles over werkbroeken > Waarom werkbroeken? Daarom werkbroeken!

Een werkbroek is een kledingstuk dat het werken makkelijker en veiliger maakt, door de overheid verplicht is of wordt gedragen voor een representatieve uitstraling. In de praktijk lopen de verschillende toepassingen door elkaar. Een veilige werkbroek mag er ook best netjes uitzien en een oersterke werkbroek moet toch lekker zitten. Gelukkig zijn er voldoende werkbroeken op de markt die aan alle eisen voldoen.

Dat betekent in de praktijk: - veiliger werken - meer comfort - veel sterker materiaal - praktische opbergruimte.

Voldoet een werkbroek van de Gamma, een werkbroek van de Cranenbroek of een werkbroek van de Welkoop dan niet? Als je een thuisklusser bent wel. Een werkbroek van de bouwmarkt is niet per se slecht, maar hij is niet gemaakt voor zwaar werk. Als je professioneel werkt, heb je een professionele uitrusting nodig. Veiligheid staat tenslotte voorop.

Drie goede redenen waarom een goede werkbroek de investering waard is:

1. Veiligheid

Als werkgever ben je verplicht om te zorgen dat jouw werknemers hun werk veilig kunnen uitvoeren. Veiligheid en bescherming zijn enorm van belang. Een goede werkbroek helpt daarbij. De verschillende modellen werkbroeken zijn een stuk steviger en van beter materiaal gemaakt dan normale werkbroeken. Er zijn meerdere werkbroeken die bij heel veel verschillende werkzaamheden passen. Denk hierbij aan een reflecterende broek, een elastische broek voor optimale bewegingsvrijheid of waterafstotende werkbroeken. Wanneer je met chemische invloeden werkt is het ook belangrijk jezelf te beschermen.

Veilige en reflecterende werkbroeken
Professioneel ogende werkbroeken

2. Functionaliteit

Een goede werkbroek heeft veel slimme handigheidjes die verborgen zitten in de werkbroek. Het is bij een werkbroek belangrijk of je alles gemakkelijk kan opbergen in de werkboek. Wanneer je bijvoorbeeld je gereedschap gemakkelijk kan opbergen werkt dat een stuk makkelijk dan wanneer je alles steeds opnieuw moet pakken. Over de zakken in de werkbroek is ook goed nagedacht. Daarnaast is conform ook belangrijk bij het dragen van een werkbroek. Jij bent tenslotte de hele dag, in verschillende (weers)omstandigheden, werken. De bewegingsvrijheid, stevigheid, pasvorm, materialen en stoffen spelen hier een belangrijke rol in. Er zijn veel verschillende werkbroeken voor verschillende omstandigheden beschikbaar. Een korte werkbroek is bijvoorbeeld ideaal voor in de zomer, een vlamvertragende broek helpt je weer als je veel met vuur werkt. Zo zijn er veel soorten werkbroeken die allemaal een eigen functie hebben, bedoeld voor allerlei verschillende werkzaamheden, met als doel de werkende hélden veilig en plezierig te laten werken.

3. Professionaliteit

Een werknemer werkt vaak op verschillende locaties, waar zij met (potentiële) klanten in aanraking komen. Wanneer alle werknemers van het bedrijf hun eigen kleren dragen en niet goed beschermd zijn komt dit niet goed over op (potentiële) klanten. Een werkbroek (met bedrijfslogo) zorgt voor een professionele en herkenbare uitstraling. Daarnaast kan het zorgen voor een eenheidsgevoel onder de werknemers. Je wil dat je werknemers er netjes en veilig bijlopen. Deze professionele uitstraling van jouw bedrijf zorgt ook voor reclame voor jouw bedrijf. Werknemers die er slordig en niet veilig bijlopen kunnen ervoor zorgen dat de uitstraling van het bedrijf teniet worden gedaan. Naast de veiligheid, functionaliteit en kwaliteit die een werkbroek biedt, zal het teamgevoel onder de werknemers nog beter worden worden ervaren.

Veilige en reflecterende werkbroeken

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je waarom een werkbroek belangrijk is

Wij hopen dat je nu op de hoogte bent waarom een werkbroek de investering waard is. Het harde werken wordt voor jou nu nóg makkelijker en veiliger. Heb je toch nog vragen en wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!