Wasvoorschriften Werkbroeken

Alles over werkbroeken > Wasvoorschriften werkbroeken

Met onze tips voor het wassen van je werkbroek kom je altijd fris en verzorgd op je werk aan. We vertellen je precies waar je op moet letten, zodat je werkbroek ook na het wassen nog steeds optimale bescherming biedt.

Kies de juiste temperatuur

Werkbroeken Wassen
Een werkbroek is gemaakt van stevige en sterke stof. Die kun je vaak best wat heter wassen om alle vuil te verwijderen. Check altijd even het label om te zien op welke temperatuur je je werkbroek het beste in de wasmachine kunt stoppen zodat je alle bacteriën doodt. Vaak geldt: hoe heter, hoe schoner.

Doe een voorwas

Werkbroeken Handwassen
De voorwas zit standaard op vrijwel elke wasmachine. Het is aanvullend programma dat ervoor zorgt dat het vuil nog beter uit je werkbroek wordt verwijderd. Bij een werkbroek is gewoon wassen vaak niet genoeg. Met een voorwas wordt je werkbroek in de meeste gevallen goed schoon.

Smeer wasmiddel op zweetplekken

Waar gewerkt wordt, wordt gezweet. Soms zorgt dit helaas wel voor zweetplekken in de werkkleding. Dit kan ook in je werkbroek voorkomen. Een beetje vloeibaar wasmiddel uitsmeren op de zweetvlek maakt het vuil los en zorgt ervoor dat je werkbroek weer lekker fris uit de wasmachine komt.

Was op kleur

Sorteer je was op kleur. Vooral bij witte werkbroeken is dit een enorme aanrader om verkleuring en grauwe was tegen te gaan. Je werkbroek gaat zo langer mee.

Werkbroeken niet wassen
Let op: niet alle werkbroeken kun je zomaar in de wasmachine gooien. Als je met gevaarlijke of giftige stoffen werkt, moet je die niet in je eigen wasmachine wassen. Je hebt dan een grote kans dat je de beschermende laag eraf wast en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Vraag altijd na bij je werkgever wat het protocol voor het wassen van je werkbroek is.

Meer uitleg nodig over de verschillende wasiconen? Bekijk hier alle wasiconen:

Terug naar hoofdpagina

Klaar om je werkbroek te wassen?

We hopen dat je nu op de hoogte bent hoe je jouw werkbroek moet wassen. Ben je toch nog benieuwd naar wat alle was iconen inhouden? We leggen het je hier uit. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!