Welke werkbroeken zijn er?

Alles over werkbroeken > Welke werkbroeken zijn er?

Voor je een werkbroek koopt, wil je graag weten welke opties je hebt. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is op de markt. Van korte werkbroek tot reflecterende werkbroek en zelfs een werkspijkerbroek. Wij hebben de belangrijkste soorten werkbroeken op een rijtje gezet zodat je zelf een werkbroek kunt kiezen die echt bij jou past.

Werkbroeken voor dames

Een werkbroek voor dames is helemaal afgestemd op de vrouwelijke pasvorm. Jarenlang hebben vrouwen rondgelopen in werkbroeken voor heren, vaak in een kleiner maatje. Het punt is: dames zijn geen heren en hun lichaam heeft een andere pasvorm. Vooral de verhoudingen rond de taille, heupen en bovenbenen liggen anders dan bij heren.

Het gevolg was dat de kleine heren werkbroek vaak niet mooi aansloot of niet lekker zat, waardoor vrouwen hun werk niet optimaal konden uitvoeren. De nieuwe generatie werkbroeken voor dames sluit aan bij de behoefte aan een veilige en comfortabele werkbroek die goed past bij het vrouwenlichaam. Door de aanpassingen in de pasvorm en de toevoeging van stretch aan het materiaal zijn er ook voldoende goede werkbroeken voor vrouwen beschikbaar.

Er is veel keuze in stretch werkbroeken voor dames, zoals een werkjeans, werkbroeken met kniestukken en schildersbroeken. Ook werkbroeken voor de zorg en werkbroeken voor de horeca zijn er in vele soorten en maten.

Bedrijfskleding voor in de kou

Reflecterende werkbroeken

Reflecterende werkbroeken zijn belangrijk voor extra zichtbaarheid en herkenbaar aan de fluorescerende kleuren. In verschillende branches zijn reflecterende werkbroeken handig én soms zelfs verplicht. We geven toe: het is niet de meest charmante werkbroek die er op de markt is, maar veiligheid staat altijd voorop. Wegwerkers of mensen die aan het spoor werken, maken gebruik van reflecterende werkbroek.

De Nederlandse merken scoren zeer hoog op veiligheid en duurzaamheid van reflecterende werkbroeken. Rijkswaterstaat heeft voor werken langs het spoor of langs de weg de normen onlangs aangescherpt. Omdat deze speciale eisen alleen gelden voor de Nederlandse situatie voldoen buitenlandse merken niet aan de voorwaarden.

Naast de felle kleuren beschikken reflecterende werkbroeken ook altijd signaalstrepen. Hierdoor ben je nog beter zichtbaar en werk je dus stukken veiliger.

Bedrijfskleding voor warme dagen

Lange en korte werkbroeken

Net als gewone broeken zijn ook werkbroeken beschikbaar met lange of korte pijpen. Bij warme dagen is dat ontzettend handig, want zo kun je gewoon doorwerken bij hoge temperaturen. Korte werkbroeken zijn er in verschillende stofdiktes, waardoor je voldoende keuze hebt voor een korte werkbroek die past bij jouw werk en de buitentemperatuur. Ook in de zakken, voor het opbergen van gereedschap, zijn er veel opties.

Het nadeel van een korte werkbroek is dat de onderbenen niet beschermd zijn. Daarom is een korte werkbroek niet voor ieder beroep geschikt. Werk je met vuur of giftige stoffen? Dan is een korte werkbroek een absolute no go.

Weet je nog niet wat voor weer het gaat worden of wil je last minute kunnen kiezen? Dan is een afritswerkbroek misschien iets voor jou. Deze biedt dezelfde bescherming als een lange werkbroek, maar geeft je net wat meer vrijheid wanneer het werk dat toelaat.

Naast de reguliere werkbroeken zijn er ook regenwerkbroeken. Deze regenbroeken beschermen je als de omstandigheden niet optimaal zijn, maar je toch buiten moet werken. Vaak hebben deze regenwerkbroeken ook reflecterende eigenschappen om je onder slechte omstandigheden toch goed zichtbaar te maken.

Bedrijfskleding voor tijdens regen en slecht weer

Kniestukken

Een werkbroek met kniestukken geeft je comfort en bescherming wanneer je vaak op je knieën zit te werken. Ze beschermen je tegen de harde ondergrond waarop je zit te werken en voorkomen zo pijn, knieletsel en blessures. Je hebt werkbroeken waar de kniestukken al in zitten, maar ook werkbroeken waarbij je de kniestukken er zelf in en uit kunt doen. Zo zijn de kniestukken van je werkbroek nooit een belemmering bij je werkzaamheden. Het verschilt per beroep en toepassing welke kniestukken het meest geschikt zijn.

Kruipbroeken en werkbroeken met verstevigde knieën zijn een tussenoplossing. Je hebt meer bescherming dan bij een gewone werkbroek, maar minder bescherming dan bij een werkbroek waarbij je de kniestukken zelf kunt plaatsen.

Deze laatste optie, met kniekussens, is de meest comfortabele keuze en aan te raden wanneer je echt vaak op je knieën zit. Bovendien werkt dit veel handiger dan losse kniebeschermers over je werkbroek.

Bedrijfskleding voor tijdens regen en slecht weer

Terug naar hoofdpagina

Nu weet je welke werkbroeken er zijn

Nu je op de hoogte bent welke werkbroeken er zijn kun je alle werkbroeken voor jouw werkzaamheden bekijken. Heb je toch nog vragen of wil je advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Proforto. Onze experts denken graag met je mee!